Scandal: Rihanna, furată de contabili
Divertisment · Stiri / 06.07.2012

Vedeta i-a dat în judecată pe foştii ei contabili, pe care îi acuză că i-au provocat prejudicii de câteva zeci de milioane de dolari prin falsuri în înregistrările contabile şi prin faptul că nu i-au recomandat să îşi reducă cheltuielile când turneul ei din 2009 începuse să devină neprofitabil.

Vedeta i-a dat în judecată pe foştii ei contabili, pe care îi acuză că i-au provocat prejudicii de câteva zeci de milioane de dolari prin falsuri în înregistrările contabile şi prin faptul că nu i-au recomandat să îşi reducă cheltuielile când turneul ei din 2009 începuse să devină neprofitabil.

Potrivit site-ului accesshollywood.com, citat de agenția Mediafax, cântăreaţa i-a acuzat, totodată, pe foştii ei contabili că nu au prevenit-o despre auditul realizat în acelaşi an de experţii de la Internal Revenue Service (IRS).


Procesul a fost deschis la Tribunalul din Manhattan, New York. Rihanna a solicitat despăgubiri - a căror valoare nu a fost dată publicităţii - de la cabinetul de contabilitate Berdon LLP din New York şi de la doi contabili.

Cântăreaţa, care a semnat documentele de la tribunal cu numele ei real, Robyn Fenty, a declarat prin intermediul avocaţilor ei că acei contabili i-au ajus prejudicii financiare de câteva zeci de milioane de dolari, în condiţiile în care ea a susţinut patru turnee nord-americane şi mondiale în ultimii cinci ani.


Cu ocazia turneului "Last Girl on Earth" din 2009, Rihanna a aflat că turneul "a suferit pierderi nete semnificative", în ciuda încasărilor mari. Totodată, contabilii ei au încasat 22% din veniturile totale ale turneului, în timp o plăteau pe Rihanna cu doar 6% din totalul încasărilor.

În aceleaşi documente, cântăreaţa afirmă că practica acordării acelor comisioane nu este o tehnică standard în mediul contabil şi cel managerial, dar, în cazul ei, conduita contabililor de la cabinetul Berdon LLP a generat un evident conflict de interese.


Avocaţii Rihannei au acuzat acelaşi cabinet de contabilitate şi de declanşarea unui audit IRS asupra finanţelor cântăreţei, spunând că artista a fost obligată ulterior să cheltuiască resurse semnificative pentru a corecta erorile comise din neglijenţa contabililor ei, relatează site-ul citat de Mediafax

De când i-a concediat pe acei contabili, în septembrie 2010, situaţia financiară a Rihannei s-a îmbunătăţit deja. Turneul ei "Loud", susţinut din iunie până în decembrie 2011, a produs un profit net în valoare de peste 40% din încasările totale ale turneului.


Potrivit documentelor depuse la tribunal, Rihanna a angajat cabinetul de contabilitate Berdon LLP în 2005, când ea era o adolescentă de 16 ani din Barbados, sosită în America pentru a-şi lansa cariera de cântăreaţă. Contabilii ei şi-au încălcat în mod repetat angajamentele, au săvârşit abuzuri şi infracţiuni, şi-au acordat comisioane exorbitante, au înfiinţat firme fără să analizeze efectele pe care acestea le aveau asupra averii artistei şi nu au completat şi expediat documentele anuale pentru fiscul american.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro