Reteta dobrogeana: Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Scordolea cu peşte sărat ca la Uzlina” a fost primită de la pensiunea “Casa dintre salcii”, UZLINA, Jud. Tulcea, DOBROGEA.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.Ingrediente
la un 1 peşte sărat de 1kg intra cam 1 si ½ kg de cartofi;
1 căpăţână de usturoi pisat pasta;
1/2 cana de ulei (daca vi se pare prea uleios amestecul, puneti mai putin).
Modul de preparare: Pestele se pune in apa calduta ca sa se desareze bine. Daca e nevoie se schimba apa. Se pune la fiert, se scoate si, dupa ce s-a racit, se dezoseaza cu atentie.
Se fierb cartofii curatati de coaja in zeama in care a fiert pestele, se scurg de zeama,se lasa sa se raceasca si se zdrobesc ca la piure, se bat cu ulei ca la maioneza, usturoi pisat si sare, daca mai e nevoie.
Se asaza pe un platou un strat de piure, se presara pestele dezosat si se acopera cu restul de piure. Se niveleaza frumos cu un cutit, se pot trasa urme cu furculita. Se asaza de jur imprejur masline intregi sau felii. Daca faceti mai mult, se pot aranja mai multe straturi de cartofi si peste. Se mananca rece de la frigider, dar e bun si caldut.
Pensiunea CASA DINTRE SALCII, situata in localitatea Uzlina, judetul Tulcea, ofera conditii de cazare in 12 camere, cu aer conditionat, TV in camera, baie proprie si incalzire centrala.
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media.