„Omul-Furnică” – un nou supererou în Universul Cinematografic Marvel
Etapa următoare din Universul Cinematografic Marvel aduce pentru prima dată pe marele ecran un membru-fondator al Răzbunătorilor, odată cu filmul „Omul-Furnică”, realizat de Studiourile Marvel. Dotat cu abilitatea extraordinară de a se micşora ca dimensiuni, dar a creşte ca forţă, hoţul iscusit Scott Lang (Paul Rudd) trebuie să-şi accepte eroul interior şi să-l ajute pe mentorul său, Dr. Hank Pym (Michael Douglas), să protejeze de o nouă serie de ameninţări secretul ascuns în spatele costumului său spectaculos de Om-Furnică. Confruntându-se cu obstacole aparent de neînvins, Pym şi Lang trebuie să ducă la bun sfârşit un jaf care va salva lumea.
Filmul „Ant-Man / Omul-Furnică” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 17 iulie 2015, fiind proiectat în format 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX şi Dolby Atmos.Povestea
„«Omul-Furnică» este un film Marvel extrem de diferit”, explică producătorul Kevin Feige. „Este un film Marvel pe care îl putem încadra în genul de heist movie. San Francisco e un oraş uimitor din punct de vedere vizual, iar dacă ne gândim la toate filmele mari care au avut acţiunea aici în trecut, devine modul perfect în care converg o nouă idee pentru un gen, un nou oraş şi toate noile personaje din lumea lui Scott Lang şi a lui Hank Pym.”
Paul Rudd subliniază de asemenea că filmul te va surprinde din mai multe perspective. „Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult la acest film este faptul că nu e uşor să-l încadrezi într-o categorie. Nu e o comedie în sensul clasic al cuvântului, nici un film de acţiune pură, însă are din plin din ambele”, spune actorul.
Tema paternităţii, cea a mentoratului şi cea a abandonului joacă un rol important în relaţiile care leagă personajele din „Omul-Furnică”. Povestea filmului este centrată pe noua colaborare şi relaţie dintre Hank Pym şi Scott Lang, iar personajele sunt urmărite pe măsură ce se luptă cu provocările de zi cu zi, pentru a fi un bun tată şi un bun mentor.
Descriindu-şi rolul, Paul Rudd spune: „La începutul filmului, personajul meu, Scott Lang, tocmai a ieşit din închisoare. Nu ştie nimic despre Omul-Furnică şi nu are nimic de-a face cu Hank Pym. Pe de altă parte, Pym l-a ales şi, cunoscându-i reputaţia, l-a urmărit având motivele sale pentru acest lucru. El pune la cale un plan prin care Scott trebuie să recurgă la vechile obiceiuri. El îi sparge casa lui Hank pentru a fura nişte bani ca să poată plăti pensia lunară pentru fetiţa sa, singura persoană la care ţine cu-adevărat. Lucru necunoscut de Scott, Hank a regizat totul, aducând-ul pe Scott în lumea lui Pym, unde îl poate învăţa pe Scott cum să utilizeze costumul şi să fure ceva de care Pym are mare nevoie.”
Pentru Rudd, filmul a reprezentat şi un prilej bun pentru a-şi exersa scrisul, împreună cu Adam McKay, alături de care a rescris scenariul. Astfel, actorul a putut explora personajul mai profund. „A fi scenarist la «Omul-Furnică» mi-a oferit o înţelegere mai detaliată a tuturor personajelor”, spune Rudd. „M-a făcut să mă gândesc la motivaţiile acestora, la firele narative şi la modul în care fiecare decizie luată de personajul meu le afectează viaţa lor.”
Locaţiile de filmare
Deşi „Omul-Furnică” a fost filmat îndeosebi în Atlanta, producţia lui a început, de fapt, în San Francisco, oraş care va servi drept fundal al filmului. Dat fiind că Pym Technologies este o companie hi-tech, San Francisco şi Silicon Valley s-au potrivit în mod natural cu firul acţiunii. În plus, le-a oferit realizatorilor filmului ocazia de a filma într-un oraş care nu a mai fost văzut până acum în Universul Cinematografic Marvel.
Designerul de producţie Stepherd Frankel a folosit noile studiouri de sunet din Atlanta pentru a crea interioarele casei lui Hank Pym, al cărei exterior victorian fusese filmat în San Francisco. Creând interiorul, Shepherd l-a croit astfel încât să se potrivească personajului Hank Pym. „În povestea noastră, Hank Pym – om de ştiinţă, fizician, inginer – a trăiit fără soţia sa vreme de aproape 20 de ani şi şi-a crescut fiica aici, aşa că detaliile acestei case frumoase au fost gândite de Pym”, spune Frankel.
La subsolul casei, există o cameră securizată, care include laboratorul lui Pym şi este construită ca un adăpost contra bombelor. Ce e în spatele uşii închise este fascinant, după cum evidenţiază Frankel: „Acolo este istoria costumului Omului-Furnică şi o serie de mulaje şi şabloane. Avem o imprimantă 3D, un monitor, ştiinţa Particulelor Pym, planuri şi schiţe.” În plus, un alt element vizual interesant din această încăpere este baza de training a furnicilor. „Pym înţelege şi studiază furnicile, precum paraponera clavata, camponotus, solenopsis, şi există furnici adevărate în ferma verticală de furnici pe care am creat-o”, explică Frankel.
Împreună cu echipa sa, Frankel a recreat clasicul interior de tip victorian alegând mobilă, simeze, şeminee şi chiar sticlă colorată, însă a avut grijă să integreze şi interesele lui Hank pentru un aspect eclectic, de burlac. „O parte din casă e dominată de interesele lui Hank Pym, iar unul dintre lucrurile pe care le-am integrat în casă sunt miniaturile, care sugerează că Hank a testat Particulele Pym, care sunt răspunzătoare pentru micşorarea personajului nostru şi transformarea lui în Omul-Furnică. Câteva exemple extraordinare de câteva mininaturi de acest fel, care fac conexiunea cu personajul şi cultura lui Hank Pym, sunt armele, o chitară, o vioară, un violoncel şi o harpă. Acestea sunt simbolice pentru călătoriile şi aventurile sale, precum şi pentru educaţia, cultura şi sofisticarea lui.”
Distribuţia este întregită de: Evangeline Lilly în rolul lui Hope Van Dyne, Corey Stoll ca Darren Cross aka Yellowjacket, Bobby Cannavale ca Paxton, Michael Peña drept Luis, Tip “T.I.” Harris ca Dave, Wood Harris ca Gale, Judy Greer drept Maggie şi David Dastmalchian drept Kurt. Regizat de Peyton Reed şi produs de Kevin Feige, “Omul-Furnică” al Studiourilor Marvel oferă o aventură plină de tensiune, cu o miză importantă.