O alimentatie bogata in antioxidanti ne asigura starea de bine la inceput de primavara
Divertisment · Stiri / 02.03.2011

Odata cu trecerea iernii, organismul este mai slabit si demineralizat, avand nevoie de resurse energetice pentru a face fata schimbarilor de temperatura si luminozitate.

Odata cu trecerea iernii, organismul este mai slabit si demineralizat, avand nevoie de resurse energetice pentru a face fata schimbarilor de temperatura si luminozitate. De aceea, este recomandat ca inainte de venirea primaverii sa se adopte o alimentatie naturala, bogata in antioxidanti, organismul fiind astfel pregatit pentru modificarile cauzate de trecerea de la un anotimp la altul.

Conform studiului furnizat de NESCAFE, antioxidantii produsi de organism nu reusesc sa reduca complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidantii din alimentatie. In plus, pe masura inaintarii in varsta nivelul antioxidantilor produsi de organism scade, fiind necesar sa consumam cat mai multe alimente cu efect antioxidant.  


Fructele si legumele care contin vitaminele E, C, seleniu si carotenoizi, precum beta-caroten ar trebui incluse in alimentatia zilnica. Vitamina C poate fi regasita in citirice, kiwi, fructe de padure, iar Vitamina E in cereale, seminte de floarea soarelui, migdale, ulei vegetal si verdeturi. Carotenul poate fi asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac, broccoli. De asemenea, printre alimentele bogate in antioxidanti se enumera si cafeaua, care pastreaza intacta cea mai mare parte a antioxidantilor.


Antioxidantii din cafeaua solubila contribuie la protejarea celulelor sanatoase impotriva deteriorarii cauzate de oxidanti, fiind benefici pentru starea generala a organismului in orice perioada a anului.  

"Trecerea de la un anotimp la altul, mai exact la o temperatura diferita, determina slabirea organismului. Pentru a preveni starea de oboseala, lipsa de vitalitate si energie care se pot instala odata cu venirea primaverii, este recomandat sa avem o alimentatie echilibrata. Consumul zilnic a minim 5 portii de fructe si legume proaspete contribuie la nivelul necesar de antioxidanti. De asemenea, cafeaua solubila 100% naturala este o sursa de antioxidanti, daca se pastreaza un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi"
, declara Elena Casapu, specialist in nutritie.

Mai multe studii au demonstrat ca antioxidantii naturali sunt esentiali pentru a ne mentine starea de sanatate, important este ca acestia sa fie obtinuti din alimente. Astfel, alimentele cu un continut mare de antioxidanti trebuie sa constituie baza elementelor nutritive pe care le luam din surse exterioare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro