Incasari de peste un miliard de dolari pentru "Avatar"
Divertisment · Stiri / 04.01.2010

Filmul regizat de James Cameron, a depasit, dupa trei saptamani de la lansare, pragul de un miliard de dolari din incasari pe plan international...

Filmul regizat de James Cameron, a depasit, dupa trei saptamani de la lansare, pragul de un miliard de dolari din incasari pe plan international, ocupand locul al patrulea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din lume, potrivit Mediafax.

Filmele care surclaseaza "Avatar" din punctul de vedere al incasarilor sunt "Titanic" (1,8 miliarde de dolari), regizat tot de James Cameron, "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui/The Lord of the Rings: The Return of the King" (1,12 miliarde de dolari) si "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort/Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" (1,07 miliarde de dolari).


Acest lungmetraj science-fiction cu accente ecologice, produs de studiourile Fox, considerat cel mai scump film din istoria cinematografiei, cu un buget de productie estimat la 500 de milioane de dolari, a fost lansat la 12 ani dupa uriasul succes repurtat de "Titanic", regizat de acelasi James Cameron, care a obtinut 11 premii Oscar.

Cameron a mai regizat, printre altele, seria "Alien", "Expedition: Bismarck" (2002), "Ingerul intunecat" (2000), "Minciuni adevarate" (1994), "Terminator 2: Ziua Judecatii" (1991) si "Terminatorul" (1984).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro