Gabriel Cotabita promoveaza proiectul social "Femeia Conteaza!"
Aflat in pline pregatiri pentru concertul sau dedicat femeilor si intitulat ”Cat de frumoasa esti”, ce va avea loc pe 2 martie la Palatul Copiilor, Gabriel Cotabita a primit cu entuziasm propunerea Asociatiei COLFASA de a fi primul vector de imgine al proiectului social “Femeia Conteaza!”.
Aflat in pline pregatiri pentru concertul sau dedicat femeilor si intitulat ”Cat de frumoasa esti”, ce va avea loc pe 2 martie la Palatul Copiilor, Gabriel Cotabita a primit cu entuziasm propunerea Asociatiei COLFASA de a fi primul vector de imgine al proiectului social “Femeia Conteaza!”.“De foarte multa vreme ma intrebam cu cine as putea sa ma asociez ca imagine.”marturiseste Gabriel Cotabita.” Au existat multe intampinari dar pe niciuna nu am simtit-o aproape de sufletul meu. Acum stiu raspunsul: “Femeia Conteaza!”.Un proiect in care se regasesc multe din ideile cantecelor mele.”
“Asocierea dintre un proiect destinat femeilor si o personalitate masculina poate sa para neobisnuita, la o prima abordare. Dar indiferent de gen, cautam o personalitate puternica, o portavoce pentru mesajul proiectului. Gabriel Cotabita s-a potrivit acestui profil” declara Roxana Toganel, Director de Proiect “Femeia Conteaza!” in cadrul Asociatiei COLFASA.
Ce este “FEMEIA CONTEAZA!” ?
Chiar daca e greu de acceptat, pe piaţa muncii din România, femeile continuă să fie victime ale discriminării. Acest lucru se explică prin conservarea stereotipurilor privind rolul femeii în societate. Astfel, femeile din România au salarii mai mici decât cele ale bărbaţilor, întâlnesc numeroase obstacole în ascensiunea lor profesională iar, uneori sunt obiectul hărţuirii sexuale sau psihologice la locul de munca.
«Femeia contează!» este un proiect initiat de Asociatia COLFASA ce vine în întâmpinarea acestor probleme contribuind la dezvoltarea culturii egalităţii de şanse în România. Proiectul a fost conceput în vederea prevenirii şi combaterii discriminării de gen, dar şi a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numită mobbing.
Mobbing-ul este o formă de hărţuire psihologică sistematică la locul de muncă, care durează mai mult de şase luni. Pot fi definite ca acţiuni de mobbing situaţiile în care un salariat este atacat şi stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare şi izolare. Sunt puse în pericol astfel atât starea emotională cât şi abilitaţile profesionale ale victimei.
Principalele activităţi ale proiectului presupun:
studiul asupra fenomenului de mobbing în România - realizat de către Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii
promovarea unui Cod de Conduită la locul de muncă în râdul institutiilor publice si private
realizarea unor cursuri de formare profesională dedicate femeilor
organizarea unui Centru pentru prevenirea şi combaterea mobbing-ului şi a discriminării femeilor pe piaţa muncii
realizarea unei campanii de sensibilizare a opiniei publice privind problematica fenomenului de mobbing şi cea a egalităţii de şanse pe piaţa muncii. Vectorul de imagine al acestei campanii este incepand din luna februarie a acestui an artistul Gabriel Cotabita.