Florentina Opris este mare fana a muraturilor!
Florentinei ii plac cel mai mult legumele, insa prezentatoarei tv ii plac si muraturile. Intr-o mica vacanta de relaxare la munte, unde s-a plimbat ore in sir prin munti pentru a-si regasi inspiratia pentru urmatoarea carte pe care o va scrie a descoperit acest " depozit minunat " al legumelor preferate si muaraturilor.
"Stiam ca multor romani le plac muraturile si lucrul acesta este benefic. Multi oameni o fac intuitiv in aceasta perioada consumand muraturi pentru ca ele intreadevar, au rol foarte important in mentinerea starii de sanatate dar si a frumusetii.", explică ea.Florentina Opris ne spune despre proprietatile acestor legume si ale muraturilor: "Ceapa contine quercetina, un antioxidant flavonoid putenic. Ceapa este o sursa excelenta de fibre, vitamina C si acid folic. Prin feliere, celulele din ceapa sunt rupte, eliberandu-se astfel un compus al sulfului care cauzeaza iritatiile la ochi. Ceapa se tine in frigider aproximativ o ora inainte de a fi taiata pentru a reduce acest efect. Imi plac toate muraturile ( castraveti, conopida, gogonele ) dar ador varza murata. Varza murata este un aliment dar si un medicament minune, foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant. Ea este bogata in vitamina C, chiar mai bogata decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.Datorita continutului sau de vitamina B12, varza murata incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie. Pentru ca are fier in compozitie, varza murata este recomandata celor care sufera de anemie dar si persoanelor care au stari depresive. Deoarece contine putine calorii - 20 de calorii la suta de grame, poate fi consumata cu incredere in curele de slabire deoarece inlesneste arderea grasimilor. Asa ca ... la cat mai multa varza!"