5
Dragoste la prima vedere. Cățelul care a alergat 160 de km alături de un maratonist
Divertisment · Stiri / 17.08.2016

Cu siguranță ți s-a întâmplat să mergi pe stradă, iar din senin să apară lângă tine un câine fără stăpân care să te urmeze timid o bucată bună de drum.

Același lucru i s-a întâmplat lui Dion Leonard, un sportiv scoțian care participa la ultramaratonul de șase zile desfășurat în deșertul Gobi din China. Dar nimeni nu se aștepta la ceea ce a urmat.

"Un câine fără stăpân s-a apropiat de mine înaintea startului din ziua a doua de maraton", a declarat Leonard. "Cățelușa a alergat după mine și mă gândeam că nu va rezista mult, dar imaginați-vă cât de surprins am fost să descopăr că a alergat întreaga distanță de 37 de kilometri alături de mine
", a spus sportivul, potrivit brightside.me.

În ziua următoare, cățelușa, botezată Gobi de noul său prieten, a alergat iar 37 de kilometri alături de maratonistul scoțian, spre surprinderea și admirația tuturor.

În zilele patru și cinci de competiție a plouat torențial, astfel că micuța Gobi nu a fost lăsată să alerge alături de Leonard, pentru propria ei siguranță, dar organizatorii au transportat-o până la linia de finish ca să fie alături de partenerul său de alergat. În cea de-a șasea și ultima zi de maraton, cei doi au alergat iarăși împreună și au terminat cursa ca o echipă.

Acesta a fost numai începutul poveștii lor uimitoare. Dion a decis să ia cățelul cu el în Scoția, în ciuda dificultăților de ordin material și birocratic. 

"Gobi m-a ales să-i fiu prieten pe viață, așa că voi face tot ceea ce îmi stă în putință, cu ajutorul oamenilor din întreaga lume, pentru a o putea aduce în Marea Britanie", a declarat Leonard Dion.

Acesta a inițiat o campanie pentru a strânge 5000 de lire sterline necesare pentru transportul lui Gobi din China în Marea Britanie și a reușit să strângă de patru ori mai mult. Din păcate, Leonard a anunțat pe 
pagina campaniei că Gobi a dispărut pe data de 16 august și este căutată de un grup de voluntari în orașul Urumqi din China.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro