Descopera si testeaza retetele traditionale din Bucovina la Bucatarasul cel dibaci!
Joi, 28 februarie 2013, incepand cu ora 19, va avea loc Petrecerea Bucovineana cu tema “Descopera si testeaza traditiile culinare bucovinene!”. Timp de 3 ore, in cadrul restaurantului “Bucatarasul del dibaci”, participantii vor putea testa preparatele bucovinene promovate pe durata lunii februarie in cadrul proiectului "Descopera traditiile culinare romanesti".
Pentru cei care doresc sa petreaca in stil bucovinean cu retete traditionale, bautura, muzica si dans, Restaurantul Bucatarasul cel dibaci a pregatit doua tipuri de meniu, ce pot fi achizitionate la un pret special, cu conditia unei rezervari prealabile:- Gustare bucovineana (cuprinde o portie de Tocinei bucovineni, o portie de Varza cu taitei de casa, 1/2 l de vin si 1/2 l de suc/apa) - 20 lei/ meniu
- Meniu bucovinean complet (cuprinde o portie de Tocinei bucovineni, o portie de Varza cu taitei de casa, 1/2 l de vin si 1/2 l de suc/apa, o portie de bors de sfecla rosie, o portie pasrav cu smantana si desert - placinta cu iaurt) - 39 lei/ meniu
Adresa restaurantului Bucatarasul cel dibaci este Strada Olteni nr.3, Sector 3, Bucuresti.
Rezervari si detalii: 0722.66.33.79 sau la 0760.966.360
Reteta bucovineană Bors de sfeclă rosie
Reteta “Bors de sfeclă rosie “ face parte din proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătărasul cel dibaci” de către agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primită de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).
Ingrediente si mod de preparare
-se coc in cuptor 4 sfecle rosii
-se taie mărunt o ceapă si un morcov si o jumătate de kg de cartofi
-se face o dirasală din două ouă si o cană de smantană
-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei si bulion de rosii cate o lingură
-se pune la fiert in 3 litri de apă
-dupa ce au fiert legumele se pun tăitei
-se adaugă 1 litru de bors de putină
-se dă deoparte si se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute
-se dă de pe foc se adaugă sfecla rosie coaptă, curătată si dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
-se adauga leustean după gust
Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, in perioada februarie – noiembrie 2013.