Cum slăbeşti cu două minute de mișcare
Divertisment · Stiri / 06.09.2012

Un academician din Marea Britanie a descoperit că reprizele scurte, dar intensive de exerciţii fizice, au mai multe efecte benefice asupra bolilor de inimă, în timp ce efortul mai puţin solicitant, dar făcut pe o perioadă îndelungată, este mai puţin eficient la reducerea grăsimii din sânge.

Descoperirea a fost făcută în urma unui experiment realizat de academicianul Stuart Gray, de la Universitatea din Aberdeen, în cadrul căruia mai mulţi bărbaţi cu vârsta între 18 şi 35 de ani au fost puşi fie să facă sprinturi de mare intensitate pe o bicicletă de exerciţii, fie să meargă în pas vioi timp de jumătate de oră, informează ziarul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.

Cei de pe bicicletă au pedalat cât de repede au putut timp de 30 de secunde, au luat o pauză de patru minute, după care au repetat procesul de patru ori. Aceasta a însemnat că au făcut, în total, două minute şi jumătate de exerciţii suficient de solicitante încât să-i facă să transpire şi să-i lase fără suflare.



Ceilalţi au mers în ritmul vioi recomandat de normele de sănătate ale Guvernului britanic.

O zi mai târziu, toţi subiecţii s-au întors în laborator şi au mâncat un mic-dejun cu multe grăsimi şi un prânz constând în pâine, maioneză şi brânză. Apoi li s-a testat sângele pentru a analiza viteza de reducere a nivelului de grăsime în sânge - grăsimea care rămâne în sânge după masă este prima care declanşează îngreunarea circulaţiei în artere şi afecţiunile cardiace.


Rezultatele au arătat că mersul în pas vioi a redus nivelul de grăsime cu 11%, în comparaţie cu lipsa totală de exerciţiu fizic. În acelaşi timp, sesiunile scurte şi intensive de efort au redus grăsimea cu 33%, acesta fiind tipul de efect aşteptat de la 90 de minute de alergare, relatează Daily Mail.

Potrivit doctorului Gray, în timp ce antrenamentul intensiv nu amplifică forţa "în mod necesar", măreşte, în schimb, nivelul de rezistenţă. Academicianul a adăugat că antrenamentele de durată scurtă sunt "extrem de importante din moment ce timpul este considerat principalul obstacol în a face exerciţii".


Tehnica are şi câteva dezavantaje. Nevoia de a lua o pauză între reprizele de exerciţiu intensiv prelungeşte întregul procedeu la o durată de aproximativ 20 de minute - şi trebuie să fie luată în mod regulat.

Foto: Mediafax

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro