Cum să ai mâini frumoase şi catifelate
Mâinile au nevoie de îngrijire la fel de mult ca şi faţa. Însă nu este nevoie să mergeţi mereu la saloanele de cosmetică pentru a avea mâini superbe, ci puteţi apela la banalul cartof, se arată într-un comunicat de presă citat de agenţia Mediafax.
Mâinile au nevoie de îngrijire la fel de mult ca şi faţa. Însă nu este nevoie să mergeţi mereu la saloanele de cosmetică pentru a avea mâini superbe, ci puteţi apela la banalul cartof, se arată într-un comunicat de presă citat de agenţia Mediafax.Tuberculii de cartof sunt bogaţi atât în amidon, cât şi în vitaminele B1, B2, B6 şi C şi minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu şi microelemente) prezente în cantităţi importante. S-a constatat de asemenea că volumul de potasiu existent în 100 de litri de apă minerală este echivalent cu cel dintr-un singur cartof.
În cosmetica tradiţională, cartoful (Solanum tuberosum) era întrebuinţat ca unguent universal pentru remedierea problemelor pielii.
Este cunoscut faptul că indienii din America de Sud foloseau cartoful drept remediu pentru tratarea fracturilor, a durerilor de cap, a problemelor de digestie şi chiar a reumatismului.
Chiar şi în cosmetica tradiţională românească se foloseau tuberculii de cartof, pentru atenuarea crăpăturilor mâinilor. În acest sens se folosea un amestec dintr-un cartof tăiat mărunt, miere şi sos de mere.
Pe de altă parte, fermierii din zona de nord a Austriei au perfecţionat în timp o reţetă tradiţională de îngrijire a mâinilor - un balsam cu extract de cartof. De curând, firma Styx Naturcosmetic a desăvârşit prepararea acestui produs cu tehnologii moderne, acest balsam devenind eficient în îngrijirea pielii aspre.
Din compoziţia acestui balsam fac parte sucul proaspăt din cartof, gălbenelele, muşeţelul, uleiul de jojoba.
Aceste ingrediente sunt uşor de găsit în comerţ, fapt pentru care vă puteţi "fabrica" propria cremă de mâini.
Şi nu uitaţi că pentru a avea mâini fabuloase trebuie să purtaţi întotdeauna mănuşi de cauciuc atunci când lucraţi în casă sau să vă ocupaţi de grădinărit. Dăcă mâinile sunt expuse la prea multă apă, săpun, detergenţi, murdărie sau produse chimice, pielea de pe mâinile dumneavoastră poate deveni ridată şi dură.
De asemenea, trebuie să vă hidrataţi mâinile cel puţin de patru ori într-o zi, mai ales după spălarea lor. Chiar dacă nu aveţi timp să faceţi din acesta un obicei, hidrataţi-vă mâinile înainte de a merge la culcare. Acest lucru este la fel de important ca spălatul pe dinţi în fiecare seară.