Concert Angela Gheorghiu, in Piata Constitutiei
Institutul Pentru Dezvoltare Durabila organizeaza, cu ocazia aniversarii a 550 de ani de atestare istorica a Capitalei, un concert extraordinar cu participarea sopranei Angela...
Institutul Pentru Dezvoltare Durabila organizeaza, cu ocazia aniversarii a 550 de ani de atestare istorica a Capitalei, un concert extraordinar cu participarea sopranei Angela Gheorghiu, sambata, 19 septembrie, in Piata Constitutiei, de la orele 21. Invitat - tenorul Vlad Mirita, amfitrion - maestrul Victor Rebengiuc.Dupa o perioada foarte agitata, cu multe proiecte muzicale si calatorii de pe un continent pe altul, Angela Gheorghiu revine la Bucuresti pentru un concert pe care si-l doreste cu adevarat memorabil. Diva a ales sa pastreze discretia asupra programului sau pe parcursul acestei vizite, preferand sa se concentreze pe pregatirile pentru concertul de sambata, cu atat mai mult cu cat se desfasoara in aer liber, intr-un spatiu deschis.
"Fiind un concert la care accesul va fi liber, adresat unui public foarte larg, sunt sigura ca vor fi multi oameni care ma vor asculta pentru prima oara live si de aeea prefer sa ma cunoasca in primul rind ca artist, pe scena, prin muzica, si mai putin ca personaj monden, prin intermediul presei. Asta nu inseamna ca nu ii invit pe toti jurnalistii la concert si sper ca, alaturi de colegii mei, sa aducem bucurie si emotie in sufletul tuturor spectatorilor", a declarat Angela Gheorghiu.
Riguroasa si foarte atenta la detalii, impunand un ritm si o tehnica desavarsita, Angela Gheorghiu repeta zilnic alaturi de tenorul Vlad Mirita, orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu" si dirijorul Tiberiu Soare. Inspirati de sloganul editiei de anul acesta a Zilelor Bucurestiului, "Bucura-te de Bucuresti!", cei trei au ales un repertoriu de care se vor bucura atat iubitorii de opera, cit si cei mai putin familiarizati cu genul, dar care iubesc muzica.
Astfel, nu vor lipsi arii celebre din "Carmen" (Bizet), "Madama Butterfly" (Puccini) sau "Boema" (Puccini), precum si arii din operete - "Lasati-ma sa cant", de Gherase Dendrino si "Valurile Dunarii", de George Grigoriu. De altfel, a fost dorinta expresa a sopranei de a include si piese ale unor compozitori romani, ca un omagiu adus scolii muzicale romanesti, dar si ca un tribut artistic pentru Bucuresti, pentru Romania.