Carmen Negoita: cum sa tii Postul Craciunului cu retete raw vegan
Alimentatia raw vegan reprezinta una din cele mai bune alternative pentru cei care tin cu strictete Postului Craciunului si care vor sa consume preparate sanatoase, pline de fibre, vitamine si minerale sau care, de ce nu, s-au saturat de mancarurile clasice ale acestei perioade. Fashion bloggerul Carmen Negoita, specialist in alimentatie raw gourmet, recomanda cateva retete usor de preparat acasa de orice.
Carmen recomanda pentru micul dejun budinca de chia sau chiar tortul raw vegan.“Budinca de chia este ideala pentru micul dejun. Contine chia, lapte de cocos, scortisoara si vanilie. La acestea se pot adauga tot felul de fructe si nuci. Eu, spre exemplu, de multe ori consum dimineata doar o felie de tort raw. Este foarte satios si sanatos. Imi ajunge pana spre dupa-amiaza. Tortul de la Rawyal are blat din fulgi de ovaz si seminte, iar compozitia difera de la o reteta la alta, insa nu are ingrediente de origine animala si nu este preparata la foc. Este tot ce ai nevoie pentru un start in forta al zilei de lucru”
Din regimul unei persoane care tine sport nu trebuie sa lipseasca supele, iar traditionala supa de pui poate fi inlocuita, la pranz, cu gazpacho sau supa din bureti de fag.
“Una dintre cele mai bune supe gustata vreodata este cea din bureti de fag, ideala mai ales acum cand tinem post. Tot la pranz mai recomand spaghetele din dovlecel cu avocado si sos pesto sau lasagna”, adauga Carmen Negoita.
Perioada de post nu inseamna numai penitenta, ci si posibilitatea ca organismul sa se revitalizeze, consumand in special salate. Carmen Negoita recomanda ca cina raw sa conste in special in salate verzi, preparate cu ingrediente crude.
“Salatele sunt sarace in calorii si au proprietati alcaline. Consumate seara, acestea curata organismul si intaresc sistemul imunitar. Preferatele mele din meniul Rawyal sunt salata cu ciuperci si salata fresh. Multe dintre retete se regasesc pe blogul meu, www.carmennegoita.com”, mai spune Carmen.