8
A slăbit 95 de kilograme de ruşine pentru că nu putea zbura cu balonul!
Divertisment · Stiri / 17.05.2012

Acum trei ani, Jane Qualtrough a avut un şoc atunci când i s-a spus că nu poate urca în balon. Venise în vacanţă în Australia şi era visul ei să zboare cu balonul. Dar i s-a explicat că balonul nu se poate ridica nici măcar 10 centimetri cu ea în nacelă. Logic: Jane cântărea 172 de kilograme!

Acum trei ani, Jane Qualtrough a avut un şoc atunci când i s-a spus că nu poate urca în balon. Venise în vacanţă în Australia şi era visul ei să zboare cu balonul. Dar i s-a explicat că balonul nu se poate ridica nici măcar 10 centimetri cu ea în nacelă. Logic: Jane cântărea 175 de kilograme!

Femeia a fost nevoită să renunţe la planul ei de a zbura deasupra Australiei împreună cu cele trei fiice ale sale, dar s-a convins că are o problemă când a văzut o poză cu ea şi cu un balon masiv dezumflat în planul secund. Părea că nu e nicio diferenţă acolo.

"A fost umilitor. E o poză a mea de atunci, cu balonul în spate. Eram Mama-Balon", a povestit ea pentru cotidianul britanic Daily Mail.

Experienţa a convins-o pe asistenta medicală că trebuie să slăbească, însă n-a fost deloc uşor, evident. La 48 de ani, Jane trebuia să-şi schimbe complet stilul de viaţă pentru a slăbi şi a-şi recâştiga încrederea. "M-am analizat foarte dur şi n-am putut să cred cât de departe am ajuns. În loc să mănânc hamburgeri, am trecut pe salate şi m-am apucat de gimnastică"
, a spus ea. Însă e prea puţin pentru a explica reuşita ei. Cu un regim alimentar sănătos şi cu mult sport, Jane a dat jos 95 de kilograme şi poartă acum haine de mărimea M.

Jane a devenit obeză după ce s-a despărţit de tatăl fiicelor sale, Joshua (23 de ani), Jasmine (20 de ani) şi Maxine (18 ani), în 1995. Greutatea ei a avut un impact uriaş asupra încrederii în ea; se simţea urâtă şi "pregătită pentru moarte", îşi aminteşte. "Eram un morman de grăsime, să fac sex era ultimul lucru din mintea mea. Am avut o aventură distructivă cu mâncarea, stăteam la televizor şi mă îndopam cu biscuiţi şi îngheţată. Mă urma şi eram gata să mor"
, a povestit ea.

Experienţa obezităţii a transformat-o complet. Se obişnuise să-şi cumpere haine de la magazinele pentru persoanele supraponderale şi nu-i mai păsa cum arată. "Am încetat să mă mai privesc în oglindă sau să mă machiez", îşi aminteşte Jane. Într-o zi obişnuită, ea dădea gata şase felii de pâine cu unt sau  o bucată mare de friptură. Şi asta doar la micul dejun! La prânz mânca două porţii de spaghete bolognese, iar la cină - o porţie zdravănă de tocană de ardei, o specialitate indiană. Practic, Jane Qualtrough se lăsa pradă unui veritabil bombardament caloric.


Determinarea extremă, dieta sănătoasă şi exerciţiile fizice au salvat-o, din fericire, din această capcană. A slăbit 95 de kilograme în 14 luni, şi-a recâştigat încrederea în sine, iar în august l-a întâlnit pe bărbatul vieţii ei. Şi da, a făcut sex, pentru prima oară în 12 ani! "Am un bărbat extraordinar acum şi n-am fost niciodată mai fericită. Nu pot să-mi ţin departe mâinile de el şi îmi spune mereu că sunt minunată. Chiar mi-a zis: <<Lasă-mă puţin, sunt epuizat>>, dar nu-l pot ajuta, e aşa de drăguţ! Mă simt ca la 18 ani şi mă simt cea mai fericită fată din lume. Acum patru ani eram gata să mor, iar acum viaţa mea abia o ia de la capăt", se mândreşte femeia.

Jane n-a spus dacă îşi mai doreşte să zboare cu balonul, cum visa cândva, dar ce importanţă mai are? Ea e încă o dovadă că războiul împotriva obezităţii poate fi câştigat.

Foto: Daily Mail

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro