8-9 iunie: miniLibri, târgul de carte pentru copii combinat cu teatru interactiv
Divertisment · Stiri / 06.06.2013

Mai sunt doar câteva zile până la începerea singurului târg de carte pentru copii, miniLibri.

Mai sunt doar câteva zile până la începerea singurului târg de carte pentru copii, miniLibri.

Prima ediţie de varã a singurului târg de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, se desfășoară anul acesta pe 8-9 iunie la Muzeul Antipa. Vizitatorii vor avea parte de multe activități interactive, plăcute și amuzante. Târgul va fi deschis între orele 10.00-19.00.


10 edituri vor aduce cărţi pentru copii: Rao, FlamingoGD, Litera, Aramis, Egmont, Didactica Publishing House, Prut, Retronim, Tim Publisher şi Educational Centre. Infomediapro, Intel si Intuitex vor veni cu softuri educationale. Reducerile vor fi semnificative.



Pe lângã poveştile noi, copiii pot face schimb de cãrţi între ei. Ei pot veni de acasă cu cărțile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alți copii, se vor alege cu noi povești, noi legende, noi aventuri.

La târg, atmosfera va fi întreţinută de concursuri amuzante cu premii.

Sâmbãtã, compania de teatru Replika şi Teatrul Luni va prezenta un fragment din spectacolul „Confesiunile unui câine” după romanul „Viaţă de câine” de Peter Mayle, regia Mihaela Rădescu şi Ioana Macarie. "Confesiunile unui câine" este un spectacol pentru cei care au un căţel acasă şi se fericesc. Un spectacol pentru cei care nu au un căţel acasă, dar îşi vor lua unul şi se vor ferici. Un spectacol pentru cei care iubesc animalele, dar şi pentru cei care nu le iubesc... şi le vor iubi.


Tot în prima zi de târg, cei mici vor putea participa la atelierul de teatru interactiv “Creează-ţi povestea!”, coordonatori Mihalea Michailov si Radu Apostol. Copiii participanţi vor extrage câte un bileţel din cutii diferite. Cele trei cuvinte vor fi scrise pe laptop de către unul dintre copii şi vor fi videoproiectate pe ecran. În acest fel, cuvintele cheie vor fi în permanenţă în atenţia participanţilor. Exemplu: Peter Pan, skateboard, vârf de munte. Miza este ca pe durata a şapte minute, întreg grupul să creeze o poveste în care să se regăsească cele trei cuvinte cheie. Din acest moment, pe rând, fiecare participant va propune câte o propoziţie. Povestea se crează treptat. La final, se vor propune titluri pentru povestea creată.


Duminica, atmosfera va fi întreţinutã şi de actori de la Teatrul Ion Creangă.

De asemenea, Teatrul Luni va prezenta un fragment din spectacolul „Copii răi” de Mihaela Michailov, regia Alexandru Mihăescu, interpretează Katia Pascariu. “Copii răi este un text-confruntare cu sistemele care ne cresc mari, care ne învaţă ce ar trebui să ne reprezinte şi ce ar trebui să fim. Care ne livrează istoria corectă şi eroii adevăraţi. Care transformă o pedeapsă într-un comportament de masă. Care fac din copilăria noastră un câmp minat de concurenţă. Care ne transformă în lideri înainte să ne lase să fim copii.”, spun realizatorii.



Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit și să transforme lectura într-un mijloc de relaționare între părinți și copii.
“Prin MiniLibri ne propunem să aducem în mod firesc copiii mai aproape de cărţi. CEDP Step by Step acordă educaţiei timpurii, perioada cea mai spectaculoasă de dezvoltare a copilului, o importanţă foarte mare. În acest context, miniLibri, primul târg de carte pentru copii organizat în România, vrea să aducă în atenţia publicului românesc importanţa lecturii începând de la vârstele cele mai mici. miniLibri oferă atât copiilor, cât şi adulţilor o experienţă minunată, un loc unde mirajul poveştilor va deveni pentru două zile realitate.”, spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.
“Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este onorat pentru oportunitatea de a se implica în acest proiect, mai ales pentru că, în fiecare an, pe lângă proiectele déjà tradiționale, Muzeul lansează și programe noi pentru copiii de toate vârstele. Credem că o zi petrecută la „Antipa”, în expunerea permanentă a Muzeului sau într-una dintre expozițiile temporare, încheiată cu vizitarea unui târg de carte dedicată copiilor nu poate fi decât o modalitate de a-i încuraja pe cei mici să folosească informațiile legate de lumea înconjurătoare, indiferent care ar fi sursa lor: vizuală, tiparită, auditivă”, spune dna dr. Aurora Stănescu,  Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Găseşti programul exact aici: http://www.minilibri.ro/evenimente-targ-carte-copii.html

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro