Anul acesta marchează împlinirea a 50 de ani de la primul implant mamar, timp ce pare suficient pentru ca toată lumea să accepte ideea, şi implicit pe femeile care recurg la o astfel de operaţie. Însă, în timp ce alte proceduri chirurgicale sunt acceptate, implanturile au rămas cu un stigmat.
Anul acesta marchează împlinirea a 50 de ani de la primul implant mamar, timp ce pare suficient pentru ca toată lumea să accepte ideea, şi implicit pe femeile care recurg la o astfel de operaţie. Însă, în timp ce alte proceduri chirurgicale sunt acceptate, implanturile au rămas cu un stigmat.
Femei precum Jane Fonda sau jurnalista britanică Anne Robinson au vorbit deschis despre decizia lor de a se supune unor liftinguri faciale şi au fost lăudate pentru curajul şi onestitatea lor. De ce nu sunt tratate la fel şi femeile care apelează la implanturile mamare?, se întreabă jurnaliştii de la cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.
Majoritatea femeilor fac această operaţie pentru a-şi spori încrederea în ele, la fel ca şi cele care apelează la liftinguri sau alte proceduri cosmetice, şi nu pentru "beneficiul" sexului opus, aşa cum mulţi cred.
"Deşi femeile au motive diferite pentru a-şi mări sânii, oamenii încă au prejudecăţi în această privinţă. Asta cel mai probabil din cauza unor personaje precum Katie Price (n.r. - fosta soţie a cântăreţului Peter Andre, extrem de cunoscută în Marea Britanie) sau a altor vedete de acest tip, care sunt permanent aproape dezbrăcate şi îşi afişează sânii siliconaţi"
În Marea Britanie, aproximativ 44.000 de femei şi-au făcut implanturi mamare în ultimii cinci ani, iar numărul acestora creşte. În 2012, se prefigurează că 12.000 de britanice vor apela la această operaţie, şi în mod sigur nu toate sunt vedete sau top-modele.
Rachael Lalji (33 de ani) este proaspăta mămică a unei fetiţe şi şi-a făcut primul implant mamar la 24 de ani, când a decis că vrea mărimea C, iar ulterior a mai suferit o intervenţie pentru a ajunge la D. Cu toate astea, spune că se fereşte să menţioneze celorlalte mămici că are implanturi mamare.
"Sunt mulţumită de corpul meu, dar nu spun altor femei despre operaţie, mai ales altor mame. Mi-e teamă să nu creadă că am trişat pentru a obţine această imagine şi sunt convinsă că multe nu ar accepta ideea. Imi imaginez că m-ar considera superficială", a declarat Rachael Lalji.
În ciuda faptului că femeile de toate vârstele, din toate categoriile sociale sau profesionale şi-au făcut implanturi, imaginea că cele care fac asta sunt doar nişte păpuşi, cu un IQ cât mai mic, continuă să fie împământenită.
Mesajul pare să fie unul clar: nu poţi fi luată în serios dacă ţi-ai mărit sânii artificial. Iar acest mesaj s-a păstrat şi în cazul unei vedete de talia Victoriei Beckham. După ce a ajuns în industria modei, primul lucru pe care l-a făcut soţia lui David Beckham a fost să renunţe la implanturile stil "torpedo-bazooka".
Potrivit Daily Mail, între cinci şi zece milioane de femei din lumea întreagă au implanturi mamare.