“Puzzle”, filmul lui Andrei Zincă, care va avea premiera pe data de 24 mai, ne oferă, în sfârșit, o eroină voluptoasă, un personaj feminin pregnant dintre cele care lipsesc cu desăvârșire din peisajul cinefil actual. Când ele există, sunt, de cele mai multe ori, fie victime, fie martire.
Găsirea unei actriţe care să se muleze pe un personaj atât de complicat și de interesant, n-a fost deloc ușoară. Regizorul Andrei Zincă povestește: “Căutarea acelei femei care poate deveni o obsesie pentru un bărbat numai din cauza unei priviri care rămâne înfiptă în suflet, a fost poate cea mai lungă și complicată în procesul de casting. Nu găseam pe nimeni. La un moment dat, au ajuns la noi niște fotografii cu o actriţă maghiară din Cluj, pe care eu nu le-am luat în considerare, dar Vlad Paunescu a chemat-o la casting, și s-a dovedit că flerul lui a funcţionat. În plus, Tünde este o pictoriţă deosebit de talentată. A simţit imediat cu multă sensibilitate universul personajului Gloria, o sculptoriţă excentrică. Portretul nud al Gloriei din film este pictat de Tünde.”
Alegerea s-a dovedit una mai mult decât inspirată. Personajul Gloria este o “femme fatale”, adică acea femeie misterioasă, complicată, cu o irezistibilă putere de seducţie, care atrage bărbaţii în situaţii periculoase sau compromiţătoare. . Eroina din “Puzzle” e unul dintre acele rare personaje fascinante și capricioase pe care nu poţi pune degetul, pentru că scapă definiţiilor: se folosește de bărbaţi în aceeași măsură în care este și ea folosită. Gloria este instinctuală și vulcanică . Ea pare că trăiește viaţa la o intensitate pe care Ştefan (Adrian Titieni) n-a simiţit-o niciodată, dar la care a râvnit mereu. El o vede pe tânăra sculptoriță ca pe o muză a trezirii sale la viaţă, fără să prevadă surprizele care îl asteaptă.
Din anul 2005 Tünde Skovrán, actriță nominalizată la premiile Uniter, joacă pe scena Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, unde a lucrat cu mare succes sub bagheta unor regizori celebri din țară și de peste hotare: Robert Woodruff, Alain Timar, Tom Dugdale, Gabor Tompa, Silviu Purcărete, Mihai Manuțiu, etc.