Patricia Cimpoiasu (Amadeus) te invata cum sa faci sportul verii: SUP
Divertisment / 23.06.2016

Patricia Cimpoiasu, artista din trupa Amadeus pasionata de sport, a descoperit recent SUP, sportul verii, asa cum este considerat de multi.

Frumoasa bruneta s-a aventurat pe lacul Snagov, vaslind in timp ce plutea pe blogul sau, www.patriciacello.ro, Patricia Cimpoiasu explica in ce consta un astfel de sport si cum poate oricine sa il practice.

“Va recomand un nou sport pe apa, SUP sau Stand Up Paddle. Este unul dintre cele mai usoare sporturi acvatice.

 
CE ESTE SUP?

SUP este un sport de apa care te calmeaza, te ajuta sa iti controlezi mai bine respiratia si iti consolideaza echilibrul.

Nu este un sport deloc costisitor.

Nu ai nevoie de niciun fel de pregatire, ci eventual doar de 5-10 minute pentru un scurt training.



Este o activitate foarte distractiva. Se stie ca noutatea te scapa de plictiseala.

 
CE ITI TREBUIE PENTRU A PRACTICA ACEST SPORT?

Placa SUP – pe care o poti inchiria sau ti-o poti lua pe a ta oriunde, deoarece majoritatea sunt gonflabile.

Padela – cu care te vei deplasa vaslind.

Vestimentatie – pe care ti-o alegi in functie de abordare: plimbare, antrenament, plaja etc…

Te poti plimba pe aceasta placa si imbracat de strada.

Indicat este sa porti o tinuta cat mai lejera, sa stai descult si sa te bucuri de moment fara alte griji.


 

UNDE PRACTICI SUP IN BUCURESTI?


Snagov (cel mai mare)

Mogosoaia

Herastrau

IOR

Am vazut si pe Dambovita, dar imi este greu sa cred ca ai voie


La prima vedere pare foarte usor, dar iti vei da seama cat de importante sunt miscarile corpului si pozitia acestuia. Imediat ce vei pasi cu primul picior pe placa vei intelege cum trebuie sa te porti cu ea.

SUP-ul este o modalitate prin care te poti deconecta in totalitate de stresul acumulat in timpul zilei si de energiile negative din jurul tau…

Inchide ochii si iti poti imagina deja cum plutesti in mijlocul lacului, cum vaslesti descult printre nuferi si te mai surprind din cand in cand stropi de apa. In jurul tau nu auzi nimic altceva decat ciripitul pasarilor si uneori adierea vantului.


Te poti relaxa admirand peisajul dintr-un unghi mai putin obisnuit si te poti antrena in aer curat, facand pillates direct pe placa de SUP. Inca o provocare placuta, poti vasli kilometrii intregi de-a lungul lacului, de unul singur sau in echipa, fara sa deranjezi pe nimeni.

Este un sport foarte eficient. Te ajuta sa-ti imbunatatesti echilibrul, iar articulatiile si ligamentele tale nu vor avea de suferit ca in alte situatii. Din contra, SUP-ul este un sport recomandat.

Eu sunt indragostita de sporturile pe apa si incerc sa experimentez tot ce imi iese in cale”, a scris artista pe blogul ei, www.patriciacello.ro, unde a postat si mai multer fotografii realizate in timpul sesiunii de SUP.


Patricia Cimpoiasu este una din cele patru artiste ale trupei Amadeus, formatia romaneasca cu cel mai mare succes pe plan international, gratie proiectelor si a concertelor pe care le sustin in toate colturile lumii. Frumoasa artista, care canta la violoncel, este pasionata de sport, urmand mai multe discipline: de la fitness si echitatie, pana la wakeboard, surf, snowboard ori ski.

Pe blogul ei, www.patriciacello.ro, artista scrie despre cele mai noi si mai interesante modalitati de a face miscare si de a avea un stil de viata sanatos, venind cu sfaturi in acest sens pentru cei care doresc sa urmeze aceste pasiuni.


Foto: www.patriciacello.ro

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro