23
Portrete de înaripate: 23 de păsări rare, așa cum nu le-ai mai văzut
Divertisment · Pasiune / 10.01.2021

Multe dintre păsările din aceste imagini sunt exemplare foarte rare. Portretele realizate de un fotograf le arată așa cum nu le-ai mai văzut.

Fotograful Tim Flatch are trei carași aurii și două pisici birmaneze. Acestea din urmă, Hunt și Blue, îi țin companie stăpânului când lucrează, deși tare mult le-ar plăcea să devoreze câteva dintre "personajele" pe care acesta le imortalizează. Căci Tim lucrează deseori cu păsări. Și nu orice păsări: Flach este recunoscut pentru portretele sale superbe, în care animalele sunt prezentate ca oamenii. În loc să le fotografieze în mediul lor natural, el folosește un decor artificial pentru a le scoate în evidență aspectul unic.



Așa cum ne putem aștepta, nu-i deloc ușor să lucrezi cu astfel de "modele". E nevoie de multe aptitudini artistice și de organizare. "Dacă lucrez la un proiect personal, atunci urmăresc un concept sau o idee. Iar acel animal trebuie să reprezinte asta", a spus Flach pentru Bored Panda.

"Apoi următoarea întrebare este cum ajung la aceste animale? Ei bine, trebuie să iau fiecare situație așa cum e. De exemplu, dacă vreau să ajung la o antilopă Saiga pe cale de dispariție care poate fi găsită doar într-o rezervație naturală lângă Marea Caspică, în Rusia, trebuie să apelez la prietenul meu din Moscova să organizeze ceva cu conducerea parcului național și să obțină viza și permisele necesare"

, a explicat el.

Fotograful a mai spus că la fața locului merge însoțit de un specialist care cunoaște comportamentul animalelor. Pentru albumul cu păsările, el a lucrat cu un producător care cunoaște speciile și chiar deține câteva păsări.

Citește și: Cele mai bune imagini din 2020. Cine va câștiga concursul #BestPhotoOf2020?


Cele mai multe dintre animalele pe care le fotografiază Flach sunt sălbatice. "Pentru un album cu păsări, fotografiez vreo 100 de exemplare, și da, papagalii și alte păsări care pot fi văzute la expoziții sunt cât de cât dresate, dar pentru cele mai multe animale trebuie să stau acolo, efectiv stană de piatră, în spatele unui tun camuflat cu lentile de 800 de milimetri, și să aștept să se întoarcă spre mine"

, a povestit el.

Fotograful spune că există o doză însemnată de admirație și uimire în fotografierea animalelor - niciodată nu știi pe deplin ce vei surprinde în fața obiectivului. Și asta e toată frumusețea, că nu trebuie să forțeze nimic: Tim le permite subiecților cu care lucrează "să vorbească pe limba lor".

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro