Cu 2.000 de dolari, o tânără mamă a construit în curte, pe cont propriu, o căsuță în care să se joace fiul ei de doi ani. A ieșit ceva mai frumos decât locuința familiei.
Când s-a apucat de acest proiect, Harmony Briene, în vârstă de 22 de ani, din orașul australian Perth s-a gândit că își va ocupa timpul într-un mod distractiv și îi va putea oferi copilului un loc de joacă interesant. Dar rezultatul a uimit-o și pe ea, nu doar pe cititorii blogului ei și pe admiratorii de pe Instagram.
Harmony a fost mereu pasionată de design, iar de șase luni este studentă la arhitectură, scrie Daily Mail. Cu toate cunoștințele pe care le-a acumulat, s-a apucat de proiectul pe care l-a intitulat "Kadel's dream house" ("Casa de vis a lui Kadel") și, ajutată de soțul și de tatăl ei, în patru luni l-a dus la bun sfârșit. A ieșit o minunăție de căsuță, în care i-ar plăcea și ei să locuiască, ba chiar spune că e mai cochetă decât casa familiei.
Folosind materiale de bricolaj și decorațiuni de la retailerii de profil - Bunnings Warehouse, Kmart și Aldi - Harmony a construit ceva care arată ca în revistele de design și în care micul Kadel se simte ca la el acasă.
Și totuși, n-ar fi mai simplu să fi cumpărat "de-a gata" o căsuță? Multe magazine vând așa ceva, însă tânăra mămică și-a dorit ceva unic, special. "Când eram copil, mereu mi-am dorit să am o căsuță. Am văzut că multe companii vând căsuțe, dar îmi doream să creez ceva unic, ceva diferit și ceva conceput special pentru Kadel"
Cum a construit căsuța
Mai întâi, Harmony a apelat la tatăl ei și au mers să cumpere câteva materiale. Avantajul căsuțelor de joacă este că pot fi demontate și reasamblate oriunde dacă te muți. "Totul, pereții, acoperișul, veranda, podeaua și zona de joacă sunt montate separat și pot fi transportate", a spus ea.
După ridicarea structurii, tânăra s-a ocupat de interior. Minibucătăria a cumpărat-o de la Aldi, iar faianța de la Bunnings. Băncuța pentru copii a luat-o de la Temple and Webster, iar biroul a fost făcut de tatăl ei din lemnul rămas. Harmony a cumpărat rafturile și obiectele de birou și le-a vopsit cu spray.
"Cu totul, estimez că am cheltuit cam 2.000 de dolari", a spus ea. "Pare scump, dar ținând cont că poți cumpăra o căsuță cu același preț dar care nu este vopsită și decorată cu obiecte frumoase, cred că e o afacere bună", a adăugat Harmony.
O parte din costuri au fost finanțate din banii primiți de la rude de ziua fiului ei. "Câțiva membri ai familiei au contribuit la această căsuță fiindcă m-au întrebat ce să-i cumpere și am decis că în loc să aducă niște jucării din plastic, acesta ar fi cel mai potrivit dar"
Proiectul ei este un succes peste așteptări. Băiețelul este foarte încântat: "O adoră. Da, ne-a cam jupuit, dar a meritat", a spus Harmony.
Când femeia a postat online imagini cu căsuța pe care a făcut-o, toată lumea a lăudat-o. "Căsuța lui este mai bună ca a mea!", a scris o femeie. "Acesta este următorul trend în design de căsuțe pentru copii", a fost un alt comentariu. Altcineva a scris că Harmony este "Wonder Woman" și că ar locui într-o asemenea căsuță dacă ar putea.
Sfaturi pentru părinți
Întrebată ce sfaturi le-ar da părinților care vor să creeze pe cont propriu diverse proiecte pentru copiii lor, tânăra spune că ai nevoie de un buget și de suficient timp: "Întotdeauna trebuie să ai o limită de costuri, chiar dacă e vorba de un proiect mic. Și trebuie să te apuci mai devreme decât crezi, fiindcă mereu ai nevoie de mai mult timp."
Ea recomandă să urmărești ofertele din comerț și să cunoști prețurile, în loc să cumperi repede ceea ce ți se pare mai comod: "De multe ori, dacă te uiți cu atenție, găsești același lucru mai ieftin online sau second-hand."
Totodată, trebuie să te gândești la paleta de culori înainte de a începe, ca să poți lega ușor între ele toate elementele. "Distrează-te, mergi înainte și acceptă-ți greșelile", recomandă ea. "Când ești creativ și construiești de la început ceva pe cont propriu vor fi și niște poticneli", a detaliat Harmony.