Câine cu personalitate: Ciobănescul mioritic care a cucerit publicul la un concurs din Anglia - VIDEO

Pasiune / 14.03.2019

Un ciobănesc mioritic salvat din România când era pui a cucerit publicul la un concurs în Anglia după ce a refuzat să execute probele așa cum fusese dresat.

Sigur nu va lua aurul, dar a cucerit inimile spectatorilor, iar asta contează mai mult uneori: Kratu, un ciobănesc mioritic antrenat pentru misiuni de salvare a impresionat cu comportamentul său rebel la cel mai important concurs canin de agilitate din lume, Crufts, desfășurat între 7 și 10 martie la Birmingham.

Kratu a participat la proba de agilitate a câinilor salvatori, o probă necompetitivă în care animalele trebuie să parcurgă un circuit cu câteva obstacole.

O înregistrare video amuzantă îl arată pe Kratu făcând ce-i trece prin cap, în loc să respecte dresajul și să-și demonstreze talentul în probele impuse, urmărit de instructoara lui, Tessa Eagle Swan, care asistă neputincioasă la "criza de personalitate" a câinelui. Simpaticul ciobănesc a stârnit hohote de râs în tribune, când, spre surprinderea tuturor, în loc să sară peste o barieră, a preferat să o ocolească, apoi a intrat într-un minitunel curbat și... n-a mai ieșit la celălalt capăt, oprindu-se chiar la ieșire.


Când Tessa l-a luat de zgardă și l-a adus din nou pe teren, Kratu a sărit peste o barieră, dar pe următoarea a ocolit-o din nou și a început să alerge de capul lui, fiind gata-gata să părăsească spațiul. Antrenoarea l-a apucat din nou de zgardă și l-a trimis la treabă, dar câinele și-a făcut din nou "numărul" - a sărit peste o barieră, a ocolit-o pe a doua și s-a cuibărit în tunel, apoi s-a întors prin capătul pe care a intrat și a început să alerge cu Tessa, a urcat un obstacol în pantă, dar când a revenit la tunel și la bariere parcă a vrut să arate că nu are chef să execute proba corect, alergând bucuroas de capul lui, în jurul terenului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro