Mirela Stelea, posesoarea unui ten impecabil, spune ca este adepta aspectului natural si recurge periodic numai la tratamente non si minim invazive, prin care isi revitalizeaza, hraneste si stimuleaza pielea si care franeaza procesul de imbatranire.
Designerul apeleaza de cateva ori pe an la Biorevitalizarea cutanata cu acid hialuronic, o metoda de restructurare a pielii prin infuzie de acid hialuronic, imbogatit cu aminoacizi, vitamine, antioxidanti. Aceste substante se distribuie uniform in piele, au efecte remarcabile fara a modifica trasaturile sau a expresivitatea faciala.
Medicul dermatolog Oana Spanu ne ofera cateva detalii cu privire la procedura.
‘’Biorevitalizarea cutanata cu acid hialuronic si ingrediente cu efect antioxidant si generatoare de colagen reprezinta o varianta foarte blanda de hidratare intensa a pielii. Stimuleaza refacerea tesutului conjunctiv stergand ridurile fine, reimprospateaza textura si tonusul pieliila persoanele tinere (25-30 ani). Pentru anii ce urmeaza, tratamentul se adreseaza si pielii gatului, decolteului si fetei dorsale a mainilor. Inaintarea in varsta, expunerile indelungi la soare, fumatul, dietele cu variatii in greutate, dezechilibrele hormonale, ingrijirea necorespunzatoare a pielii cu produse cosmetice nepotrivite determina treptat scaderea capacitatii pielii de retinere a apei si mentinere a hidratarii. Se rup fibrele colagen si apar astfel ridurile, se pierde elasticitatea pielii, care devine din ce in ce mai subtire. Rolul acestei metode de regenerare, prin ingredientele introduse in derm, este de a stimula activitatea celulelor care produc colagen (fibroblastii), de a redensifica structura dermului care realizeaza suportul si fermitatea tesutului cutanat. Rezultatul se observa de la primul tratament, pielea isi recapata imediat stralucirea, tonusul, volumul, ridurile fine dispar, iar cele moderate isi diminueaza semnificativ adancimea‘’
In functie de gradul de deshidratare sau imbatranire a pielii, se efectueaza 1-3 sedinte la interval de 1 luna, iar pentru intretinere este suficienta o sedinta la 6 luni.
“Tratamentul este nedureros pentru ca inaintea procedurii s-a aplicat o crema anestezica. Recuperarea este rapida, in jurul a sase ore, perioada in care pielea a fost rosie si usor umflata’’, declara Mirela Stelea.
Medicul Oana Spanu mentioneaza ca procedura este recomandata si pe timpul verii, inainte si dupa vacanta, pentru a preveni si atenua efectele distructive ale radiatiilor ultraviolete asupra pielii fetei, gatului si decolteului.
Capacitatea de biostimulare a pielii dupa un astfel de tratament se mentine cel putin 6 luni si poate fi potentata prin alternarea cu sedinte de radiofrecventa sau laser, pentru o activare energica a regenerarii cutanate.