Un divort, un copil, o casnicie fericita


Viata personala a sportivului a cunoscut suisuri si coborasuri. In iunie 2005, Plushenko s-a casatorit cu Maria Ermak in cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc la Hotelul Astoria din  St. Petersburg. Din aceasta casatorie a rezultat un copil, primul baiat al campionului - Egor Evgenievich - care s-a nascut pe 15 iunie 2006. Din pacate, insa, la putin timp dupa aceea parintii lui s-au despartit, pentru ca in februarie 2008 sa se pronunte si divortul, dupa o lupta lunga si grea de ambele parti.


Apele s-au linistit definit pentru Evgheni Plushenko in septembrie 2009 cand i-a spus "DA", Ianei Rudkovskaia, iubita lui. Nunta celor doi poate fi trecuta in istoria celor mai frumoase, dar si costisitoare nunti ale secolului, pentru ca a costat nu mai putin de 1 milion de euro. O suma mare care a venit, in mare parte, de la sponsori, dar si din drepturile de imagine pentru ca, asemenea modelului hollywoodian, cei doi le-au vandut revistei "OK!".
"Daca nu ar fi fost ajutorul prietenilor si in special al publicatiei 'OK!', care detine drepturile exclusive ale nuntii noastre, festivitatea ar fi avut loc, dar ar fi fost mai curand modesta, nici vorba de un asemenea lux", declara la vremea respectiva, Iana.


"Ajutor" a venit pana si din Japonia, de unde o televiziune nipona a oferit o suma mare de bani pentru inregistrarea video. Un interes normal, de vreme ce patinatorul a revenit in sportul de performanta, dupa o pauza in care s-a axat pe show-uri pe gheata alaturi de violonistul Edvin Marton. O activitate care i-a permis sa ii cumpere alesei sale un inel de 150.000 de euro!

Un sportiv care merita sa fie trecut in manualele de specialitate


Prin momentul sau artistic pe gheata, Plushenko reflecta cele mai profunde sentimente umane de dragoste, dar si de nefericire, de inaltare, dar si de dezamagire. Fiecare aparitie a sa face ca publicul sa-si opreasca parca respiratia de incantare, dar si ca sa nu piarda vreo miscare sau vreun pas, pentru ca apoi sa izbucneasca in ovatii de apreciere.  


Plushenko isi arata diversitatea si versatilitatea, stabilind in fiecare an noi standarde ale patinajului. Miscarile sale definitorii, saritura cu quadruple toe-triplu loop-dublu toe si rasucirea Biellmann – nu au reusit inca sa fie nici macar egalate la standardul impus de el.

Evgheni Plushenko va intra, fara nici o indoiala, nu numai in istoria patinajului artistic rus, dar si al celui mondial. 



Articol de Ileana Voicu Ghinea
  • Antoni Eugenia, marţi, 30.03.2010 07:13
    patinaj cu Evgeni Plusenko

    Este un talent mare in patinaj. Rog televiziunile sa transmita acest spectacol, se ne bucuram toti romanii de Evgeni Plsenko si toti patinatorii care participa la acest spectacol. Va multumesc.

  • Raluca, sâmbătă, 13.03.2010 18:07
    Evgeni

    E un om fara egal:x E un geniu` al patinajului asa cum era Eminescu, un geniu` al poeziei!

  • mariana, luni, 08.03.2010 14:20
    patinaj

    super pacat ca nu se transmite mai mult la tv

  • dianna_stoica, miercuri, 17.02.2010 14:43
    bilete?

    Buna ziua! Ne puteti spune de unde se pot cumpara biletele si cat costa? Multumesc

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro