Cititorii Eva.ro isi spun parerea despre eutanasierea cainilor fara stapan
Divertisment · Features / 28.04.2010

Prefectul Capitalei vrea sa legalizeze eutanasierea cainilor fara stapan. Atat a celor grav bolnavi, a celor agresivi, cat si a celor care nu sunt adoptati in sapte zile.

Prefectul Capitalei vrea sa legalizeze eutanasierea cainilor fara stapan. Atat a celor grav bolnavi, a celor agresivi, cat si a celor care nu sunt adoptati in sapte zile.

Am strans pareri de la cititorii Eva.ro. Iata cateva dintre acestea:

"Sa se ia masuri!!! Nu sunt impotriva lor, iubesc animalele, dar sa nu ma atace degeaba. Nu cred ca sunt singura persoana care a fost alergata de caini si careia ii este frica sa mearga seara pe strada," spune Kym.

Iulia isi spune parerea: "In toate tarile sunt caini... dar ca la noi pe toate strazile nu-i vezi nicaieri. Autoritatile locale folosesc fondurile luate din impozite sa faca adaposturi pt animale... Daca sunt in captivitate, sunt controlati si nu se pot inmulti...
In italia au mai dat odata la tv pe postul national filmulete din romania cand luau cainii de dupa strada, ii bateau si-i aruncau in duba pentru ca apoi sa-i omoare....si am fost criticati destul de toate tarile vecine pentru nepasarea vis-a-vis de drepturile animalelor. Cred ca primarii ar fi mai bine sa-si schimbe un pic modul in care isi fac datoria si sa bage mai putini bani care nu li se cuvin in propriile buzunare...
"

"Peste tot in toate tarile ridica cainii si apoi, daca nu ii ridica nimeni, ii eutanasiaza. Chiar credeti ca tara asta are prea multi bani si ca nu au ce face cu banii decat sa creasca cainii? Sa fim seriosi, daca ii iubea cineva nu ajungeau acum atatia pe strada, asa ca nu mai sariti acum ca nu are rost. Cine iubeste animalele, le iubeste si le tine acasa nu in fata blocului de ataca pe toata lumea,
" spune si Elena.

Sunt insa si cititori care nu sustin legalizarea eutanasierii.

Iata ce spune Eygenia: "NU NU NU sunt de acord. Dumnezeu a dat viata si noi nu avem dreptul acesta, de a ucide. Ce te faci daca Doamne fereste parintele(copilul) iti este grav bolnav? Il omori? Il eutanasiezi? Cea mai mare prostie. Rusine Celor care au raspuns da! Nu aveti pic de credinta. In viata nimic nu este intamplator."

De aceeasi parere este si Alinutza: "Nu sunt de acord, in primul rand ca sunt o iubitoare de animale si in al doilea rand, hai sa fim seriosi, chiar asta e cea mai importanta problema din Romania?
Desi ar fi normal sa se construiasca un adapost pentru ei si sa fie cat de cat protejati ca in alte tari. Sunt de acord cu eutanasierea celor grav bolnavi si in cateva cazuri si a celor agresivi (cainii agresivi sunt asa tot din cauza oamenilor care ii agreseaza, intr-adevar sunt un pericol, dar cred ca pot exista si alte cai in afara de eutanasiere). In Romania un om nu este protejat sau in siguranta in niciun fel de situatie, ce putere sa avem noi sa aparam niste biete animale? Romania, te iubesc !!! Dar cu fiecare zi trecuta imi lasi un gust din ce in ce mai amar..."


"Pe cei bolnavi si pe cei agresivi sunt de acord sa ii eutanasieze, dar restul cainilor ar trebui doar sterilizati si dati spre adoptie sau macar intretinuti in centre speciale cu ajutorul persoanelor care iubesc animalele, dar care nu au posibilitatea de a adopta... Exista un sistem, implementat si la noi de cateva centre, in care oamenii pot sa adopte un catel fara a-l lua de la centru, ci doar platind lunar intretinerea si hrana acestuia. Si, de asemenea, proprietarii de caini care ii lasa sa se inmulteasca si abandoneaza puii, ar trebui amendati usturator...", isi spune parerea si Catalina.

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro