Statul de mama mai presus de orice


73 de cm, 35 de ani si 4 copii. Este vorba despre Stacey Herald, o americanca care in ciuda problemelor de sanatate pe care le are - osteogeneza imperfecta - a reusit sa aduca pe lume 4 copii sanatosi. La sfarsitul anului trecut, femeia a carei crestere in inaltime si dezvoltare a plamanilor sunt impiedicate de afectiunea pe care o are, l-a adus pe lume pe Malachi, un baietel perfect sanatos, insa micut, care a trebuit sa stea la incubator pana cand a ajuns la greutatea unui copil normal. El s-a nascut cu 8 saptamani inainte de termen.


Daca am vorbit despre cea mai mica mamica din lume, a venit vremea sa-l prezentam si pe cel mai mic copil din lume. Este vorba despre o fetita, Rumaisa Rahman, care s-a nascut pe 19 septembrie 2004, la Centrul Medical - Universitar Loyala din Chicago. Cand a venit pe lume, fetita masura 25.4 cm si avea o greutate de... 243 de grame. Minunatia merge mai departe. Pitica de Cartea Recordurilor mai are o sora geamana care a avut la nastere 635 de grame. Mama lor, Mahajabeen Sheikh, nu a putut sa duca sarcina la termen, nascand la 25 de saptamani si sase zile, cu 15 saptamani inainte de termen.

Pentru toate exista un inceput

 Pe 14 mai 1939 se scria istoria. Lina Medina, din Ticrapo, Peru, a devenit mama la varsta de numai 5 ani. Desi initial s-a crezut ca fetita are o tumoare abdominala, in urma investigatiilor medicii au concluzionat simplu: sarcina de 7 luni si 21 de zile, in evolutie. Medina l-a adus pe lume pe Gerardo Medina, un baietel de 2700 de grame si 48 de cm. Despre tatal copilului nu s-a stiut niciodata nimic, iar mama a fost ascunsa de ochii curiosilor din acel moment.
Copilul a murit la 40 de ani. Fisa medicala a Linei Medina indica faptul ca i-a venit menstruatia la doi ani si opt luni. La trei luni a avut par pubian. Fisa de la politie spune ca niciodata nu s-a stiut cine este tatal. In Antacancha se crede ca Gerardo s-a nascut "din samanta Zeului Soarelui".


Diferenta de... 41 de ani intre copii. Este vorba despre  Belinda si Joseph. Mama lor, Elizabeth Ann Buttle, a adus-o pe lume pe Belinda pe 19 mai 1956, cand avea 19 ani. 41 de ani mai tarziu, la 60 de ani, l-a nascut si pe Joseph, mai exact pe 20 noiembrie 1997.

Tatal, mamica de serviciu


Cea mai cea mamica este, de fapt, un tatic-mamica. Thomas Beatie, nascut femeie, si-a facut o operatie de schimbare de sex in urma cu 10 ani. In prezent traieste ca barbat in Oregon, SUA si pentru ca sotia sa, Nancy, in varsta de 34 de ani, nu poate ramane insarcinata din cauza unei histerectomii, Thomas s-a hotarat sa ramana el "insarcinat". Copilul a fost conceput prin inseminare artificiala, cu embrion obtinut din sperma provenita de la un donator si un ovul al lui Thomas.


In istorie exista si alte cazuri de mame care au capatat acest statul in circumstante mai multe decat ciudate. Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez, spre exemplu, intrat in atentia presei internationale dupa ce, in ianuarie 2009, a dat nastere la opt copii, care au supravietuit cu totii. De asemenea, in Rusia secolului al XVIII - lea a existat asa zisa "nevasta lui Feodor Vassilyev", care, dupa ce a ramas insarcinata de 27 de ori, a devenit mama a nu mai putin de... 67 de copii.
  • geo_2010, vineri, 26.03.2010 11:27
    nu judeca daca vrei sa nu fii judecat

    sigur ca atunci cand nu suntem noi direct implicati in problema respectiva ne este usor sa judecam. cine ne da insa acest drept? cine suntem noi de fapt sa-i judecam pe altii?doar dumnezeu ne va judeca pe fiecare atunci cand ne va veni randul. despre dorinta de a avea copii se poate vorbi mult. eu le admir sincer pe femeile care indura uneori chinuri adevarate pentru e deveni mame.intamplator am o cunostinta care trece prin aceste traume repetate. a pierdut 3 sau sarcini,nu mai stiu exact dar e dispusa sa incerce orice pentru a avea un copil. mai bine sa nu jedecam pentru ca nu vom sti niciodata ce se ascunde cu adevarat in sufletul acestor femei .

  • ssamara20, sâmbătă, 06.03.2010 16:46
    ...

    in toate imaginile nu cred ca se potriveste cazul printului de romania si sotiei sale, mi se par foarte normali in comparatie cu celelalte cazuri, cred ca nu este un pacat sa ai un copil dar totusi exista si un Dumnezeu care a lasat niste reguli, pacat ca tot mai putini sunt aceeia care fac diferenta intre normal si natural

  • UrsuletPanda, joi, 04.03.2010 13:32
    Le inteleg,dar nu s'au gandit indeajuns !!!

    E mama la 70 de ani . peste 10 ani moare...si ramane bietul copil fara mama la o varsta foarte frageda.cred ca la asta nu s'au gandit...

  • cristina, luni, 22.02.2010 20:23
    E greu sa judeci!

    Se pare ca dorinta de a fi mama nu cunoaste limite. Cine poate spune ca, in aceleasi conditii, nu ar alege la fel?!

  • stef, luni, 22.02.2010 07:53
    Copii

    Aceste persoane nu se pot numi mame deoarece au preferat sa chinuie un ghemotoc de om si sa-si satisfaca curiozitatea de a fi numita mama sau de a aparea la stiti in nici un caz nu s-au gandit la binele acelor mici fiinte.Eu una nu sunt de acord.Ai trecut de varsta potrivita du-te si infiaza daca iti doresti cu adevarat un copil!

  • FLORIAS, duminică, 21.02.2010 02:18
    MAMEEE ????

    " IARTA_I DOAMNE CACI NU STIU CE FAC !!! "

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro