Facebook Messenger porneşte criptarea conversaţiilor. Discuţiile tale vor fi secrete!
Divertisment / 11.07.2016

Facebook a început testarea „conversaţiilor secrete”, menite să le permită utilizatorilor să vorbească într-o fereastră de chat, ce nu poate fi interceptată, conversaţia nefiind stocată pe vreun server.

Facebook a început testarea mesajelor criptate prin intermediul serviciului Messenger, numite „conversaţii secrete” şi fiind un tip de chat ce oferă posibilitatea de a trimite mesaje de pe dispozitiv pe dispozitiv, fără a fi stocare pe serverele Facebook, care pot fi accesate exclusiv de către interlocutori. În consecinţă, conţinutul lor nu poate fi interceptat de către autorităţi sau Facebook, informează Mediafax.

Acest dialog secret este disponibil doar pentru conversaţii între doi utilizatori. Facebook va folosi Signal Protocol pentru a cripta mesajele, o tehnologie dezvoltată de către Open Whisper Systems şi implementată şi în alte aplicaţii de acest gen.


Pe lângă criptare, conversaţiile secrete beneficiază şi de alte avantaje faţă de conversaţiile obişnuite de pe Facebook Messenger. Fiecare interlocutor poate seta un timp de expirare al mesajelor. După trimitere, acestea sunt disponibile pentru cel care le primeşte pentru un timp limitat, după care dispar automat, fără posibilitatea de a le citi în viitor.

Testarea implică momentan un număr limitat de utilizatori şi vine cu o serie de limitări. În primul rând, converaţiile secrete trebuie pornite manual. Implicit, aplicaţia Facebook Messenger va oferi în continuare mesajele obişnuite, prin intermediul serverelor Facebook.

De asemenea, conţinutul multimedia precum animaţii în format GIF şi clipuri video şi alte forme de servicii Facebook precum transferul de bani, nu pot fi trimise în cadrul conversaţiilor secrete. Întrucât criptarea se face pe dispozitivul clientului, mesajele din conversaţiile secrete nu pot fi deschise pe alte dispozitive.

Lansarea oficială pentru toţi utilizatorii va avea loc spre sfârşitul acestei veri, după ce Facebook va colecta şi analiza feedback-ul pe care îl vor oferi utilizatorii care au acces în perioada de testare.



Foto: Mediafax
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro