Zoo Băneasa - prima grădină zoologică cu QR coduri din țară, cu sprijinul Digital Zoo
77% dintre români declară ca internetul este cea mai valoroasă sursă de informare pentru ei, iar 68% consideră că acest mediu reprezintă și principala sursă de divertisment.[1] În acest context, UPC România lansează Digital Nature, o nouă platformă online pentru documentare și divertisment. www.upcdigitalnature.ro se adresează pasionaților de natură, cărora le pune la dispoziție nenumărate opțiuni de petrecere a timpului în aer liber, sfaturi practice și idei de explorare a celor mai frumoase locuri din România.
Digital Zoo, prima gradină zoologică virtuală din România, este acum integrată în UPC Digital Nature și continuă seria premierelor. Digital Zoo transformă Zoo Băneasa în prima grădină zoologică cu QR coduri din România, prin instalarea în exclusivitate a sistemului de QR coduri. Prin scanarea cu smartphone-ul a celor aproximativ 90 de QR coduri de la amplasamentele Grădinii Zoologice, vizitatorii pot descoperi instantaneu informații despre fiecare specie de la Zoo. Digital Zoo face astfel posibilă o nouă experiență în care online-ul și offline-ul se întrepătrund într-un mod creativ și util.Pe lângă Digital Zoo, www.upcdigitalnature.ro oferă două noi secțiuni: Locuri de văzut și Ghidul Părinților. Secțiunea Locuri de văzut recomandă cele mai interesante locuri de vizitat în România - spectacole ale naturii, destinații uitate sau prea puțin cunoscute. De asemenea, secțiunea prezintă modalități noi prin care acestea pot fi surprinse și distribuite în mediul online. Ghidul Părinților vine în ajutorul părinților cu multe informații utile și sfaturi practice, dându-le idei de activități distractive în aer liber împreună cu familia.
Pentru că online înseamnă și schimb de informații, UPC Digital Nature le oferă vizitatorilor posibilitatea de a povesti, la rândul lor, experințele din vacanțe sau drumeții cu ajutorul tehnologiilor digitale.
Noua platformă dezvoltată de UPC beneficiază de un design simplu și intuitiv, care înglobează elementele naturii într-un mod creativ și prietenos. www.upcdigitalnature.ro devine destinația online unde cei curioși pot să exploreze, să se documenteze și să învețe lucruri noi despre mediul înconjurător prin intermediul internetului.
[1] Studiu UPC Romania & Roland Berger, octombrie 2013