Iniţiat la finalul anului 2013 în Bucureşti, programul „Ora de nutriţie” organizat de compania Transavia a debutat anul acesta la nivel naţional în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar.
Cu această ocazie, peste 500 de elevi din oraşele Cluj, Timişoara şi Iaşi, au aflat informaţii benefice despre importanţa abordării unui stil de viaţă sănătos.
„Obiceiurile sănătoase ar trebui să fie învăţate încă de la vârste fragede, atât în familie, cât şi la şcoală. Aflaţi în perioada de creştere, copiii trebuie să aibă un meniu diversificat, structurat pe mese regulate şi porţii moderate. Alimentaţia sănătoasă combinată cu exerciţiile fizice trebuie să devină un stil de viaţă”
Programul educaţional „Ora de nutriţie” a debutat anul acesta în luna martie, la colegiile Emil Racoviţă şi George Bariţiu din Cluj-Napoca. Acesta a continuat ulterior în Timişoara la Colegiul Naţional Bănăţean şi în cadrul liceului Grigore Moisil.
De asemenea şi elevii şcolii gimnaziale Alexandru cel Bun şi ai colegiului Richard Wurmbrand din Iaşi s-au bucurat de informaţiile nutriţionale oferite de domnul profesor Nicolae Hâncu.
La orele de nutriţie au participat zeci de copii ai claselor a IV-a, a V-a, a VI-a şi VII-a. Alături de domnul Prof. Dr. Nicolae Hâncu, elevii au reconstituit meniul unei zile, învăţând ce preparate trebuie să consume la fiecare masă, ce alimente trebuie să evite, cum trebuie să aleagă corect produsele disponibile în magazine şi ce presupune un stil de viaţă sănătos.
Programul „Ora de nutriţie” va continua până la sfârşitul anului şi în alte şcoli din Bucureşti şi din ţară.
Transavia desfăşoară în mod frecvent o serie de acţiuni menite să vină în sprijinul comunităţii. Recent, compania a susţinut financiar mondernizarea secţiei de chirurgie a Spitalului Judeţean Alba.
Pentru mai multe informaţii despre Transavia, accesaţi www.fragedo.ro, www.transavia.ro sau pagina de Facebook TransaviaToateCeleBune.
Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producţie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creştere din 5 judeţe – Alba, Cluj, Sibiu, Braşov şi Harghita. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincţia de furnizor al Casei Regale a României. Compania deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Cei 23 de ani de activitate pe piaţa avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a companiei Transavia ca lider de piaţă. Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75 la sută, în marile lanţuri de retail, prin brandurile Fragedo şi Papane. Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi Estonia). Fondatorul şi directorul general al grupului este dr. ing. Ioan Popa, arhitectul celei mai performante companii cu sistem integrat de creştere, procesare şi comercializare a produselor din pui din România. Cei peste 1.500 de angajaţi, o echipă solidă de management, investiţii constante şi un know-how propriu stau în spatele succesului obţinut şi la baza tuturor planurilor de viitor.