Marele Gatsby este una dintre marile opere literare ale lumii si a vazut lumina tiparului atunci cand lumea occidentala atingea una dintre perioadele apoteotice din istorie: anii interbelici. Exista doua productii cinematografice care au facut cinste acestei povesti. Cea dintai il are in centru pe Robert Redford. Cea de-a doua, din 2013, il are in rolul principal pe Leonardo DiCaprio. Dincolo de jocul actoricesc impecabil, filmul a reinviat atmosfera luxoasa, decadenta a perioadei interbelice pe care te invitam sa o aduci la viata printr-un eveniment special organizat la cel mai sofisticat spatiu pentru evenimente din Bucuresti, Le Chateau.
De altfel, acestia sunt anii in care s-a nascut curentul art deco. Noua miscare artistica a definit secolul XX din mai multe puncte de vedere. Moda, arhitectura, sculptura si, in general, artele vizuale au fost influentate de art deco. Paul Poiret, Tamara de Lempicka si, bineinteles, Rene Lalique sunt doar cateva dintre numele de seama ale curentului.
Salonul de bal, Daisy!
Elementul central al evenimentul este locul in care vei sarbatori cea mai importanta noapte din viata ta. Trebuie sa tii minte ca perioada interbelica a fost definita de o mare bogatie culturala dar si de un spirit decadent, luxuriant si cu un oarecare aer burghez.
Peretii cladirilor se transformau in adevarate opere de arta in care erau surprise in detalii minutioase fresce ale vietii de zi cu zi, din vremuri moderne sau demult apuse. Toate acestea reflecta somptuozitatea si pretiozitatea unu trai luxoase, trait din plin minut cu minut.
Urmatoarele detalii care te vor transpune in lumea Marelui Gatsby sunt candelabrele mari, elegante, cu sclipiri cristaline care dau joie de vivre si un aer de poveste nemuritoare. Acestea lumineaza In Le Chateau asupra unui spatiu vast, cu un salon de 500 m patrati, vegheat de sus de un balcon gandit in linii sinuoase care masoara 260 m patrati.
Muzica
Din punct de vedere muzical, perioada interbelica a fost extrem de bogata. Anii dintre razboaie au marcat inceputul carierei lui Loius Armstrong. Ca alt punct de reper temporal, in 1925, compozitorul rus Shostakovich compunea Simfonia numarul 1 la doar 19 ani. Cativa ani mai tarziu, Irving Caeser transpune in limba engleza cantecul austriac ”Schoner Gigolo, armer Gigolo”, cantec pe care noi il fredonam astazi cu titlul de I”m just a gigolo… dupa cum vezi, ai surse bogate de inspiratie.
Pentru da un plus de veridicitate petrecerii tale, ai nevoie de o trupa live care sa se poata adapta cerintelor tale. Scena din salonul Le Chateau va putea fi locul de desfasurare a actului artistic si masoara 130 m patrati, accesibila printr-o scara eleganta de marmura.
Rochia de mireasa
Desigur, nicio nunta in stilul Marelui Gatsby nu poate fi completa fara rochia de mireasa inspirata din aceasta perioada. Aceasta trebuie sa fie lejera si fara corset, cu o croiala usor androgina. De regula, talia este cazuta insa poti opta pentru un cambrata pe talie si subliniata cu un brau de perle. De altfel, perlele, pietrele stralucitoare, penele si ciucurii sunt accentele folosite regulat in anii 30.
In ceea ce priveste materialele din care este facuta rochia, cele mai corecte alegeri sunt dantela si matasea. Va astept sa organizam evenimente de vis intr-un spatiu de poveste!