În luna MARTIE, RECITALURI MOZART ŞI BEETHOVEN, CU ACCES LIBER!
În luna martie, două recitaluri cu acces liber (în limita locurilor disponibile), se vor derula în Studioul Alfred Alessandrescu, spaţiu mai intim dedicat muzicii şi situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio). Cele două evenimente vă propun întâlnirea cu partituri semnate de doi „titani” ai muzicii clasice – Mozart şi Beethoven – în interpretarea câtorva dintre artiştii Orchestrei Naţionale Radio, în formule instrumentale inedite.
Mozart, care a compus în doar 35 de ani de viaţă un număr impresionant de compoziţii, a lăsat iubitorilor muzicii clasice peste 30 de partituri pentru formulă de cvartet de coarde! Iată însă că recitalul programat miercuri, 4 martie (19.00), în Studioul Alfred Alessandrescu, propune publicului cvartetele cu flaut semnate de Amadeus, în interpretarea a trei dintre muzicienii Orchestrei Naţionale Radio – Graţian Papară (flaut), Iulian Popovici (violă) şi Bogdan Postolache (violoncel) – alături de violonistul Alexandru Marian.Vă veţi reîntâlni cu Mozart, dar şi cu Beethoven, în al doilea recital derulat în luna martie în Studioul Alfred Alessandrescu şi prezentat de ansamblul ARS VENTUS. Marţi, 24 martie (19.00) veţi asculta două lucrări pentru formulă de cvintet: Beethoven - Cvintetul pentru suflători şi pian în mi bemol major şi Mozart - Cvintetul pentru suflători şi pian în mi bemol major, în interpretarea a patru dintre artiştii Orchestrei Naţionale Radio – Valentin Ghita (oboi), Andrei Theodoru (clarinet), Albert Moisi (fagot) şi Cristian Borcan (corn) – alături de pianista Raluca Ouatu.
Proiectele ARS VENTUS s-au bucurat de la bun început de atenția unor instituții muzicale importante: Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Pitești, Orchestra de Cameră din Focșani, sunt doar o parte dintre partenerii alături de care ansamblul a susținut concerte. Fiind conceput în scopul promovării muzicii pentru instrumente de suflat, ARS VENTUS a urmărit încă de la început diversificarea combinațiilor instrumentale, pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează ansamblurilor de suflători.
Artiștii care au contribuit la realizarea proiectelor Ars Ventus sunt la rândul lor instrumentiști de vârf ai orchestrelor simfonice din care fac parte: Orchestra Națională Radio, Filarmonica "George Enescu", Filarmonica "Moldova" din Iași, Filarmonica din Pitești, Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești. Printre dirijorii care au acceptat în repetate rânduri conducerea muzicală a ansamblului se regăsesc nume sonore ale vieții muzicale româneşti, ca Tiberiu Soare și David Crescenzi.
Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.