E TIMPUL SĂ FII DIN NOU IRLANDEZ! SĂRBĂTOREȘTE ST. PATRICK’S DAY CU BEREA GUINNESS!
Pe 13 martie, GUINNESS®, berea stout numărul 1 în lume, dă startul oficial la St. Patrick’s Day. În peste 104 locații partenere din toată România, românii vor ciocni bere GUINNESS, alăturându-se celor peste 70 de milioane de persoane de pe tot globul care sărbătoresc St. Patrick’s Day, ziua sfântului patron al Irlandei.
Anul acesta, GUINNESS şi-a propus să ofere tuturor iubitorilor acestei beri ocazia de a deveni din nou irlandezi de St. Patrick’s Day. Sub motto-ul Be Irish for a day! / Fii irlandez pentru o zi!, Guinness a pregătit o serie de surprize de neuitat pentru amatorii de distracție din 33 de orașe din țară, printre care Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova şi Bucureşti.În week-end-ul 13-17 martie, Guinness îi va premia pe amatorii de bere, aceștia având posibilitatea de a câştiga pe loc unul din miile de premii puse la dispoziție de Guinness în puburile partenere din întreaga țară. În această perioadă, bucureștenii vor avea parte de nenumărate momente speciale pregătite de Guinness. Astfel, toți cei care cumpără o bere Guinness în puburile partenere din Capitală vor avea ocazia de a-şi face pe loc propriul „act de identitate” irlandez.
Conform sloganului, de St. Patrick’s Day, oricine poate deveni irlandez, sărbătorind ca un adevărat cetăţean al ţării spiridușilor și legendelor celtice.
Spiritul irlandez de sărbătoare va umple deja de pe 13 și 14 martie Centrul Vechi din Capitală prin paradele inedite: trupe de cimpoieri, mascote Leprechaun și spiriduși se vor plimba pe străduțe și vor invita trecătorii la distracție, în ritmuri inconfundabile de cimpoaie și tobe. De asemenea, vor avea loc concerte în câteva din puburile partenere.
Vineri 13 martie, Guinness pregătește o surpriză de proporții tuturor celor care vor cutreiera străduțele Centrului Vechi, așa că bucureștenii sunt invitați să străbată această zonă în număr cât mai mare.
Guinness susține de asemenea activitățile speciale pregătite de Asociația Culturală Româno-Irlandeză: pe 15 martie, la ora 17:00, vor avea loc o serie de concerte susținute de artiști din România și străinătate care vor celebra spiritul sărbătorii. Nume precum Irish Way, Shannon Ceili Band, Truverii, The Sorted Session, SteySha Irish School of Dance, Jam Yard, Ad-Hoc, Blackbeers și Bordo Sarkany vor încânta publicul.
În acest weekend, toţi iubitorii de Guinness sunt invitaţi să ridice pinturile de bere în cinstea lui St. Patrick şi să sărbătorească prietenia şi buna dispoziţie, cântând și dansând ca nişte adevăraţi irlandezi!
Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele şi activitățile care vor avea loc în puburile partenere, cei interesaţi sunt invitaţi să urmărească pagina de Facebook Guinness România. De asemenea, aici va fi disponibilă o aplicație prin care iubitorii de bere Guinness își vor putea genera numele și un „act de identitate” irlandez.
St. Patrick’s Day în lume
Sărbătoarea St. Patrick’s Day este marcată anual pe șase continente. Pe 17 martie, Planeta va deveni din nou verde: de la Dublin în Dubai, de la Londra la Lima, de la Peru la Paris, de la Sydney la Stockholm, de la Moscova la Montserrat.
St. Patrick’s Day este Ziua Națională a Irlandei şi cea mai cunoscută zi din întreaga lume dedicată unui sfânt. Pe 17 martie, paharele de bere Guinness sunt ciocnite în cadrul miilor de petreceri şi parade stradale, ce au ca simboluri spiriduşii irlandezi şi trifoiul cu patru foi. St. Patrick’s Day este celebrată în lume în nenumărate moduri: de la parade fastuoase organizate în capitalele importante din lume, până la „înverzirea” (iluminarea verde) monumentelor și atracțiilor importante de pe glob.
Și în timp ce lumea întreagă se pregătește să sărbătorească St. Patrick’s Day, iar Guinness va fi inima petrecerilor, iată câteva lucruri interesante despre această zi.
Știați că ?
· Numele real al St. Patrick era Maewyn Succat.
· Verdele a fost asociat cu St. Patrick’s Day abia în secolul 19. În legendele irlandeze, verde era culoarea purtată de zâne și de nemuritori.
· St. Patrick’s Day este o sărbătoare națională în Irlanda, dar și în Montserrat, o mică insulă din Caraibe, care are doar 4.000 de locuitori și care a devenit căminul unui număr mare de emigranți irlandezi în secolul 17.
· St. Patrick’s Day a fost celebrată inclusiv în spațiu – de două ori. În 2011, Stația Spațială Internațională a găzduit o petrecere la care astronautul american de origine irlandeză
Catherine Coleman a cântat la un flaut vechi de 100 de ani, plutind în spațiu. În 2013, astronautul Chris Hadfield a celebrat St Patrick’s Day fotografiind Irlanda din spațiu, în timp ce cânta cântecul Danny Boy.
· Prima paradă în onoarea lui St. Patrick nu a avut loc în Irlanda, ci în Statele Unite ale Americii. Astăzi, au loc sute de parade în toată lumea, de la Munchen (Germania), la Londra, Manchester, Birmingham și Belfast (UK), până la Buenos Aires (Argentina), Tokyo (Japonia) și Sydney (Australia).
Top GUINNESS
· Peste 13 milioane de pinturi de GUINNESS sunt băute pe glob de St. Patrick’s Day.
· GUINNESS mai are drept de concesiune asupra fabricii St. James Gate (Irlanda) încă 8.744 ani, ceea ce înseamnă că, la ritmul actual de producție, va mai produce acolo încă 9 trilioane de pinturi de bere.
· În medie, pe glob se deschide un pub irlandez în fiecare zi.
· Fabrica St. James's Gate din Dublin îmbuteliază anual 4,5 milioane hectolitri de bere GUINNESS.
· Berea GUINNESS este fabricata în 50 de țări, inclusiv la St. James's Gate, Dublin.