Una dintre cele mai importante scenariste de la Hollywood, Nora Ephron era prietenă bună cu staruri precum Meryl Streep și Nicole Kidman
Dintre femeile care au lucrat pentru irezistibilul JFK, una singură i-a scăpat. Nora Ephron. De ce? Înainte de a muri, în iunie 2012, la vârsta de 71 de ani, răpusă de leucemie, scenarista, regizoarea şi producătoarea care a semnat comedii romantice precum "Nopţi albe în Seattle" şi "Când Harry a cunoscut-o pe Sally" a ţinut să lămurească această ciudăţenie: cum a scăpat nebăgată în seamă, ca să folosim un eufemism, tânăra voluntară care lucra la Casa Albă cu JF Kennedy.


Una dintre cele mai importante figuri de la Hollywood, Nora Ephron a fost fiica unor dramaturgi şi soră a trei scriitori. A fost căsătorită cu celebrul jurnalist care a scris despre cazul Watergate, Carl Bernstein. Romanul ei, "Heartburn", devenit scenariul filmului cu acelaşi titlu ("Dragoste frântă", n.r.), cu Jack Nicholson şi Meryl Streep în rolurile principale, a avut la bază povestea destrămării mariajului ei cu Bernstein.Comediile romantice "Nopţi albe în Seattle", "Când Harry a cunoscut-o pe Sally" şi "Mesaj pentru tine/ You've got Mail", realizate după scenariile sale, au transformat-o pe Meg Ryan într-un megastar. De-a lungul unei cariere strălucite, Nora Ephron a scris, regizat şi produs filme cu unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care s-au mai numărat Tom Hanks, Billy Crystal, Meryl Streep, Amy Adams şi Cher, fiind şi scriitoare şi publicistă. Ultimul film scris şi regizat de Ephron, "Julie şi Julia" (2009), cu Meryl Streep şi Amy Adams, a fost foarte bine primit de critică.


În cartea sa, "The Most of Nora Ephron", scenarista povesteşte cum l-a întâlnit pe JFK la Casa Albă. Ea a lucrat acolo în aceeaşi perioadă cu Marion (Mimi) Fahnestock, care pe atunci avea 19 ani şi a mărturisit, după 41 de ani, că a fost amanta lui Kennedy. Nora a scris în cartea sa că această dezvăluire a împins-o pe ea să-şi spună povestea.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro