Efectul neașteptat al unor ochelari puși pe podeaua unui muzeu: Oamenii se înghesuie să-i vadă!
Divertisment / 26.05.2016

O pereche de ochelari așezată pe podeaua unui muzeu de artă a provocat isterie pe internet. Lumea se amuză de efectul lor neașteptat.

Totul a început după ce un tânăr de 17 ani pus pe șotii a făcut o glumă interesantă. El a lăsat ochelarii de vedere în fața unui perete gol din Muzeul de Artă Modernă din San Francisco și a urmărit reacția vizitatorilor. Și a avut ce vedea: mulți dintre cei care au văzut ochelarii de pe podea, cu lentilele spre ei, au crezut că au în față o operă de artă modernă și încet-încet s-a făcut coadă în acel loc.

Convins că mulți vizitatori nu înțeleg arta modernă, TJ Khayatan s-a gândit să demonstreze că multe persoane încearcă să interpreteze artistic orice obiect dacă acesta este așezat într-o galerie de artă, relatează site-ul

BuzzFeed. Așa că a pus ochelarii de vedere pe podea și a părăsit locul. În scurt timp, oamenii au început să înconjoare locul, privind cu atenție ochelarii și păstrând o distanță de siguranță. Mulți au făcut și fotografii.

"Cred că și-au imaginat că ochelarii reprezintă o formă de cultură sau o reprezentare a lumii văzută prin lentile, cu un titlu generic gen <<miopia>> sau <<Real eyes/Real lies>> (n.r. joc de cuvinte în engleză care înseamnă <<Ochi adevărate/Ochi adevărați)"
, a declarat Khayatan.

Pe 24 mai, tânărul a pus pe Twitter o fotografie cu ochelarii la care se uitau vzitatorii, iar postarea lui a avut peste 45.000 de preluări, notează The Independent.

cos de gunoi

Khayatan nu este la prima farsă de acest gen. El a mai făcut o încercare cu o șapcă de baseball și un coș de gunoi. El spune însă că nu vrea să ironizeze arta modernă. "Sunt de acord că uneori arta modernă e o glumă, dar asta este o formă prin care ne exprimăm creativitatea. Unii o pot lua ca pe o glumă, alții pot vedea ceva spiritual în ceea ce am făcut eu. În fond, cred că este o plăcere pentru oamenii deschiși la minte și pentru cei care au imaginație"

, a declarat autorul acestui experiment simplu și inedit.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro