Șapte horror-uri inspirate de povești reale
Din culise / 25.08.2018
Frecventele „bazat pe o poveste adevărată” sau „bazat pe evenimente reale”, alături de „inspirat de evenimente reale” au devenit precizări omniprezente în majoritatea campaniilor de marketing pentru filmele de groază. 

Dar nu este nimic nou. Dacă ne întoarcem la iconicul tagline al fimlului „Masacrul din Texas” din 1974 – „Ce s–a întâmplat este adevărat. Acum iată filmul, care e la fel de adevărat” – se pare că adevărul a fost întotdeauna o tactică importantă în amplificarea factorului teamă în rândul publicului.

Dacă s-ar fi întâmplat cu adevărat, devine filmul mai înspăimântător? Succesul filmelor precum „Trăind printre demoni” (2013), „Cutia blestemată” (2012) şi „Misterele Casei Bântuite (2009) ar spune că da, de vreme ce toate aceste filme au avut „adevărul poveştii” ca punct central al campaniei lor de marketing. Cum rămâne cu filmele care nu s-au lăudat că au fost bazate sau inspirate de evenimente reale? Iată cinci dintre cele mai memorabile filme de suspans și groază care s-au bazat, cel puțin în parte, pe o poveste adevărată:
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro