10
Nici cal, nici zebră: Cum arată animalul-hibrid despre care puțini știu că există
Divertisment · Din culise / 26.06.2019

Hibridul rezultat din încrucișarea dintre un cal și o zebră este o surpriză pentru multă lume.

Ceea ce în engleză se numește "zorse", o combinație între "zebra" și "horse", nu are încă un echivalent în limba română, dar i-am putea spune, oricât de ciudat ar părea, "zecal". Animalul hibrid rezultat din încrucișarea unei zebre-mascul cu o iapă este o surpriză pentru multă lume care nici nu știa că există așa ceva.

Carina Maiwald a avut ocazia să vadă un astfel de exemplar care pare desprins din povești - Zuri, o femelă care atunci avea doar un an și jumătate, iar Carina, care fotografia cai de șase ani, a mărturisit pentru
Bored Panda că nu a mai văzut vreodată așa frumusețe.

Cu un instinct sălbatic foarte pregnant, zorse nu prea se lasă fotografiat cu una cu două, așa că autoarea imaginilor publicate de site-ul citat a trebuit să-și regândească multe dintre tehnicile pe care le folosea în timpul ședințelor foto - în timp ce caii sunt pașnici, un zorse este gata să se lupte, iar în timp ce caii sunt curioși, zorse nu-i place să se apropie sau să te apropii de el, ceea ce face ca interacțiunile să fie o mare provocare.


În Africa, zorse sunt crescuți pentru a fi folosiți la transportarea oamenilor și a bunurilor, întrucât sunt puternici și foarte rezistenți la boli, mai sănătoși decât caii. În afara Continentului Negru, unde a întâlnit-o pe Zuri, acești hibrizi sunt foarte rari și de regulă crescuți ca animale de companie, explică Maiwald.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro