"Universul in centrul orasului" si "Apogeul imperiului"
Divertisment · Ce faci azi / 11.07.2008

In acest weekend, Muzeul de Geologie si Observatorul Astronomic din Bucuresti ti-au pregatit doua evenimente deosebite: "Apogeul...

In acest weekend, Muzeul de Geologie si Observatorul Astronomic din Bucuresti ti-au pregatit doua evenimente deosebite: "Apogeul imperiului" si "Universul in centrul orasului".

"Universul in centrul orasului"


Asociatia Noua Acropola, impreuna cu Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", organizeaza expozitia de istorie a astronomiei "Universul in centrul orasului", la Muzeul Municipiului Bucuresti, Palatul Sutu.

Timp de opt zile, Muzeul din Piata Universitatii va gazdui expozitia de istorie a astronomiei, ce cuprinde principalele momente din evolutia astronomiei, ilustrari ale sistemului solar, roiuri, nebuloase, galaxii si roiuri de galaxii, precum si o prezentare a mitologiei ce se ascunde in spatele celor mai cunoscute constelatii.


Alaturi de expozitie, vizitatorii pot participa la o serie de conferinte publice despre legende, mituri si simboluri in astronomie si la un show de planetarium digital. De asemenea, trecatorii vor asista la o prezentare de instrumente astronomice si vor putea sa observe Soarele si Luna prin instrumentele Observatorului.

Programul evenimentului:

Vineri, 11 iulie, ora 19.00 Conferinta: "Cerul instelat - mituri si simboluri"
Sambata, 12 iulie, ora 19.00 Conferinta: "Legendele stelelor"
Vineri, Sambata si Duminica, dupa ora 21.00 Observatii la Luna

Zilnic, intre 12.00 si 14.00 Observatii la Soare

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" (Bd. Lascar Catargiu, nr.21)

"Apogeul imperiului"


Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 12 iulie, in doua grupe, intre intervalele orare 10.00 - 11.30 si 12.00 - 13.30, intalnirea "Apogeul imperiului", din cadrul programului "Inainte si dupa dinozauri".

Cretacicul este perioada geologica despre care copiii vor discuta in cadrul intalniri si vor afla ca este perioada in care dinozaurii ajung la apogeu. Apar forme extrem de variate, unele prevazute cu diverse tipuri de armuri, fie pe corp, fie pe cap sau coada, asa cum sunt Ankylosaurus sau Triceratops. Tot acum talia acestora creste foarte mult ajungand la dimensiuni impresionante ca cele ale ierbivorului Argentinosaurus sau carnivorului Giganotosaurus (cele mai mari animale terestre care au existat vreodata).


Este perioada in care a trait si temutul T-rex (Tyranosaurus rex). La sfarsitul acestei perioade, Pamantul este lovit din nou de asteroizi, care duc la cea de-a doua mare extinctie a animalelor si plantelor, grupul dinozaurilor disparand definitiv.

"Inainte si dupa dinozauri" se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 - 7 ani si isi propune sa imbine partea stiintifica cu activitatea practica, de natura creativa, care le va pune la incercare originalitatea si indemanarea, astfel incat copiii vor putea asimila aceaste informatii "in joaca" si vor avea la finalul fiecarei intalniri un produs artistic.


Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat odata cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Pretul unui bilet este de 3 lei de persoana iar participarea se face prin inscriere la numarul de telefon 212.89.52.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro