Cum să organizezi perfect un city break ca să nu întâmpini probleme
Divertisment · Calatorii / 04.09.2016

Atunci când este posibil, încearcă să rezervi și să cumperi bilete de acces online la obiective turistice. Te va ajuta să economisești timp și să-ți planifici financiar călătoria

Majoritatea pasionaților de călătorii nu ratează oportunitatea de a rezerva o nouă călătorie scurtă către un oraș pe care îl au pe listă de fiecare dată când prind o ofertă bună și/sau un week-end prelungit sau pur și simplu doar pentru că vor să călătorească din nou. Dar cum poți să te bucuri deplin de această ieșire și să simți că ai experimentat într-adevăr orașul vizitat? Iată o listă de recomandări oferite de specialiștii Tripsta, care te vor ajuta să cunoști cât de bine posibil un oraș nou într-o călătorie de doar trei zile:

Cel mai important aspect: planificarea! Și apoi, prioritizarea.

În funcție de destinația aleasă, de tipul de activități pe care îți place să le faci și de locurile pe care îți place să le descoperi într-o vacanță, unele city break-uri pot părea mai ”aglomerate” în ce privește lista de lucruri de făcut decât altele. Cu toate acestea, a te folosi din plin de timpul scurt avut la dispoziție înseamnă să planifici cât mai mult înainte, să prioritizezi în timp ce îți păstrezi totuși flexibilitatea, deoarece oricând poate apărea neprevăzutul.

Cum să faci asta și ce să ai în vedere? 

Prioritizează ceea ce este important pentru tine – este călătoria ta, așa că pune pe primul loc lucrurile care îți plac. Indiferent dacă asta înseamnă să testezi cele mai bune restaurante din oraș, să ai timp să te plimbi pur și simplu pe străduțe și să vizitezi, să petreci mult timp într-un anumit muzeu etc. Nu există o rețetă general valabilă legată de felul în care ar trebui vizitat un oraș - iar pentru ca experiența să fie una memorabilă trebuie să fie una perfectă pentru tine.

Planifică în avans și pregătește o listă – uită-te la ce are orașul de oferit, alege atracțiile pe care vrei să le vezi și pregătește o listă cu alegerile tale – aspectele pe care vrei să le vezi și să le experimentezi pe parcursul călătoriei. Încearcă să vezi cum se pot combina astfel încât să folosești din plin timpul pe care îl ai la dispoziție dar să nu planifici fiecare minut – încearcă să ai o abordare flexibilă, pentru că odată ce ești acolo s-ar putea să îți placă un anumit lucru mai mult decât te așteptai și să decizi să îi aloci mai mult timp.

De asemenea, verifică online și află care sunt opțiunile de transport în oraș, caută city pass-uri (disponibile în majoritatea orașelor mari europene, de exemplu), încearcă să îți dai seama ce mijloace de transport ți se potrivesc și care ar fi combinația optimă pentru tine – inclusiv din perspectiva optimizării costurilor. În același timp, folosește această informație atunci când rezervi cazarea – recomandabil să fie aproape sau foarte bine conectată prin transport local de principalele atracții pe care vrei să le vizitezi.

Atunci când este posibil, încearcă să rezervi și să cumperi bilete de acces online -  te va ajuta să economisești timp (dat fiind că majoritatea atracțiilor au intrări separate pentru cei cu rezervari/bilete rezervate) și în același timp te va ajută să îți planifici financiar călătoria. Iar pentru că este vorba de finanțe, schimbă banii înainte de a pleca atât pentru a economisi timp cât și pentru a evita eventuale cursuri valutare neavantajoase pe care le-ai putea găsi în străinătate.

Alege-ți partenerul de călătorie cu grijă și aliniați-vă așteptările – timpul pe care îl veți avea la dispoziție este scurt și este important să aveți o listă similară de lucruri de făcut și un nivel comparabil de energie -  unele persoane preferă să nu se grăbească, altele să încerce să exploreze absolut totul – important este să aveți aceeași abordare pentru a vă putea bucura de călătorie.

Atunci când este posibil, încearcă să vizitezi în perioade mai liniștite, nu în vârf de sezon – acest lucru va impacta atât prețurile cât și timpul petrecut la cozile de la atracțiile locale. Uneori -  și pentru anumite destinații - cea mai bună idee este să îți iei câteva zile libere în loc să profiți de un week-end prelungit pe care toată lumea îl va folosi pentru a călători.

Și, desigur, folosește un bagaj mic – nu ai nevoie de o valiză mare pentru o călătorie de 3 zile, împachetează doar esențialul și pe cât posibil folosește un bagaj de mână -  vei optimiza timpul petrecut în aeroport, pentru că nu va trebui să aștepti bagajul și te vei putea mișca mult mai ușor.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro