Autobuz transformat în apartament: A costat cât o casă, dar arată peste aşteptări

Divertisment / 27.06.2018

O femeie a muncit trei ani pentru a-şi vedea visul împlinit: ea a transformat un autobuz vechi într-un apartament care arată mai bine decât multe locuinţe obişnuite.

În loc să-şi caute o casă de vis, Jessie Lipskin a ales s-o facă singură. Căutând pe eBay, ea a fost atrasă de un autobuz vechi, un GMC din 1966, acelaşi model pe care Keanu Reeves l-a condus în filmul "Speed", şi a decis să-l cumpere. Următorii trei ani i-a petrecut transformând autobuzul într-o casă pe roţi, inspirată de dorinţa de a avea o locuinţă care să se potrivească cu stilul său de viaţă eco.

"Prima mea atracţie pentru un stil de viaţă alternativ a fost documentarul <<Garbage Warrior>>, în care Michael Reynolds, un eco-arhitect, concepea vehicule folosind materiale reciclate. A rezonat complet cu mine. Am început să citesc tot mai mult despre stilurile de viaţă autosustenabile. În cele din urmă, o casă pe roţi mi s-a părut soluţia perfectă: aşa pot să explorez uşor locuri noi (să găsesc un loc permanent în care să mă stabilesc, pe termen scurt, nu era o prioritate pentru mine) şi să duc un stil de viaţă vegan", a explicat Jessie Lipskin pentru
Bored Panda.

Ea a mai spus că rulotele şi autorulotele nu o atrăgeau din punct de vedere estetic, aşa că a optat pentru conversia unui autobuz vintage, pe care îl putea înmatricula ca autovehicul de recreere. Locuinţa mobilă pe care a creat-o are facilităţi moderne şi include un dormitor, chicinetă şi baie, toate integrate în spaţiul de tip vagon care aparent nu se preta pentru o locuinţă. Ei bine, cu ceva imaginaţie şi ambiţie, Jessie a reuşit să-şi creeze tot confortul, cu dulap de haine, frigider şi cu duşul ce foloseşte apa de ploaie colectată.
  • ALAINDELON, miercuri, 27.06.2018 23:03
    Casa autobuz

    Mai bine facea o casa pe stil vechi. Caramida, tavan de lemn, varuita pe pereti, soba intre camere cu olane in camere. Caramida izoleaza bine : vara pastreaza racoare, iarna pastreaza caldura. La fel si tavanul de lemn si - am uitat - podele de lemn. curat, fara lac. Varul alunga insectele si pastreaza aerul curat. Soba intre camere exclude intoxicatia cu OXID de carbon.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro