5
Animalele au suflet mare: Căţeaua care a adoptat 8 purceluşi
Divertisment / 21.09.2017

Instinctul de mamă nu are limite. O dovedeşte o nouă întâmplare în care animalele ne oferă o lecţie surprinzătoare despre solidaritate.

Când Wes Trevor, proprietarul fermei Spectrum Plants Gold Coast din Australia, a descoperit opt purceluşi abandonaţi, n-a ezitat nicio clipă: a luat repede puii deshidrataţi şi nemâncaţi şi i-a dus la adăpost. Le-a dat hrană specială, pentru a-i pune pe picioare, şi totul părea sub control. Apoi s-a întâmplat ceva neaşteptat.

Treasure, căţeaua lui din rasa boxer, a văzut purceluşii. Dar în ciuda aspectului său fioros, instinctul matern a fost atât de puternic încât i-a îndrăgit pe loc şi i-a adoptat. A început să aibă grijă de ei ca şi cum ar fi fost puii săi, iar acum toată ziua e nelipsită de lângă cei opt năzdrăvani. Curând, Treasure a început să aibă lactaţie şi îşi alăptează toată ziua puii adoptivi, relatează publicaţia australiană
Gold Coast Bulletin.

Omul s-a crucit când a văzut minunăţia din ograda lui, dar a fost şi fericit să ştie că purceii sunt în siguranţă. Cea mai mulţumită este fiica lui Trevor, care se joacă cu cei opt micuţi rozalii şi le face fotografii.

Fermierul a vorbit cu un veterinar pentru a se asigura că laptele de câine este sigur pentru purceluşi, iar acesta i-a explicat că totul e în regulă, pentru că puii au o alimentaţie nutritivă, atât timp cât nu o rănesc pe "mama" adoptivă.


Întâmplarea consemnată de publicaţia australiană demonstrează încă o dată că animalele sunt creaturi minunate care ne pot surprinde plăcut. Uneori chiar mai mult decât o pot face unii oameni.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro