A lăsat un hoţ să-i fure telefonul şi l-a urmărit. Aparatul a ajuns în România
Divertisment / 09.09.2017

Un student olandez şi-a urmărit telefonul printr-o aplicaţie ascunsă după ce dispozitivul i-a fost furat. Aşa a aflat că acesta a ajuns în ţara noastră.

Anthony van der Meer, un student la film din Olanda, a rămas fără iPhone, iar gândul că un străin are acces la datele lui personale nu-i dădea pace. Ce fel de om fură un telefon? Şi ce face cu el? Îl vinde sau îl foloseşte?

Ca să afle răspunsurile la aceste întrebări, tânărul a avut grijă să-şi lase un alt iPhone "în vizorul" hoţilor, dar de data asta şi-a urmărit telefonul, timp de câteva săptămâni, prin intermediul unei aplicaţii ascunse şi a realizat un scurt documentar despre noua viaţă a aparatului, relatează

Peta Pixel.

Intitulat “Find my Phone/Găseşte-mi iPhone-ul”, filmuleţul a devenit posibil graţie aplicaţiei Cerberus. Cât timp iPhone-ul a fost conectat la internet, van der Meer a putut să urmărească şi să controleze de la distanţă dispozitivul furat, depistând lista de apeluri şi mesajele pe care hoţul le-a trimis, ba chiar şi să-l înregistreze video şi audio. Ultima oară, telefonul furat a fost localizat în România, scrie Bored Panda.

Studentul a realizat apoi un documentar interesant de 21 de minute, în care demonstrează cât de uşor poţi spiona pe cineva în era digitală. Filmul a fost vizionat deja de peste 1,7 milioane de oameni. 

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro