Zmeura - Selectarea si pastrarea
- Pentru ca sunt foarte perisabile, aceste fructe trebuie achizitionate doar cu o zi sau doua inainte de a fi consumate;
- Evita fructele foarte moi, zemoase;
- Daca le cumperi deja ambalate, asigura-te ca acestea nu sunt zdrobite;
- Inaite de depozitarea acestora in frigider, indeparteaza-le pe cele lovite sau stricate pentru a nu contamina si restul fructelor;
- Zmeurele se pot pastra la frigider timp de o zi sau doua;
- Nu lasa aceste fructe la temperatura camerei sau in soare prea mult timp pentru ca se vor strica;
- Pentru a le congela, spala-le bine, usuca-le, aseaza-le intr-un vas pe un singur rand si indrodu-le in congelator. Odata inghetate, aseaza zmeurele intr-o punga de plastic si le poti lasa la congelator chiar si timp de un an;
- Adaugand putin suc de lamaie, le poti ajuta sa-si pastreze culoarea;
- Antocianinele pot fi gasite atat in fructele proaspete cat si in cele congelate, dar nu si in alimentele procesate;
- Un studiu a descoperit ca antocianinele aproape ca lipsesc in produsele conservate, cereale sau produse speciale pentru copii care contin zmeure.