Zmeura - Selectarea si pastrarea
Dietă & Fitness · Nutritie / 17.11.2008

  • Pentru ca sunt foarte perisabile, aceste fructe trebuie achizitionate doar cu o zi sau doua inainte de a fi consumate;
  • Evita fructele foarte moi, zemoase;
  • Daca le cumperi deja ambalate, asigura-te ca acestea nu sunt zdrobite;
  • Inaite de depozitarea acestora in frigider, indeparteaza-le pe cele lovite sau stricate pentru a nu contamina si restul fructelor;
  • Zmeurele se pot pastra la frigider timp de o zi sau doua;
  • Nu lasa aceste fructe la temperatura camerei sau in soare prea mult timp pentru ca se vor strica;
  • Pentru a le congela, spala-le bine, usuca-le, aseaza-le intr-un vas pe un singur rand si indrodu-le in congelator. Odata inghetate, aseaza zmeurele intr-o punga de plastic si le poti lasa la congelator chiar si timp de un an;
  • Adaugand putin suc de lamaie, le poti ajuta sa-si pastreze culoarea;
  • Antocianinele pot fi gasite atat in fructele proaspete cat si in cele congelate, dar nu si in alimentele procesate;
  • Un studiu a descoperit ca antocianinele aproape ca lipsesc in produsele conservate, cereale sau produse speciale pentru copii care contin zmeure.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro