Vara - strategii nutritionale de succes
Unul dintre cele mai la indemana moduri de a te mentine in forma este acela de a profita de avantajele pe care ti le ofera sezonul estival. In privinta alimentelor, acestea sunt mai ieftine, sunt pregatite usor si iti ofera o multime de vitamine esentiale.
Mananca multe legume si bucura-te de fructeIn timpul lunilor de vara, legumele verzi si bogate in fibre au niste preturi modice. Este momentul sa profiti, deoarece laptucile, broccoli-ul sau sparanghelul sunt gustoase si foarte slabe din punct de vedere caloric. De asemenea, ele contin nutrienti importanti si fibre care te ajuta la buna functionare a organismului. O masa perfecta poate consta in legume asortate cu proteina slaba si cu un cartof copt sau o portie de orez brun. In ceea ce priveste fructele, capsunele sunt o tratatie cu adevarat speciala. Desi nu se poate spune ca au un aport caloric scazut, ele beneficiaza de o cantitate imensa de vitamina C si de fibre. De aceea, o gustare formata din capsune si un iaurt dietetic neindulcit este mai mult decat permisa.
Fa gratare in aer liber
Daca tot a venit vara, profita cat poti de iesirile in aer liber. Foloseste intotdeauna gratarul pentru a frige carnea - astfel vei manca gustos si sanatos in acelasi timp. Daca ai mancat numai carne fiarta in perioada dietelor, aceasta schimbare va fi binevenita. Nu uita sa gatesti mai multa carne pe gratar, chiar si pentru drum - astfel nu veti fi nevoiti sa va opriti la fast food pentru mancare. Iar carnea la gratar poate fi inclusa in salate sau mancata simplu, deci nu vei avea probleme cu modul de servire. Nu te limita numai la carne - pe gratar poti pune si legume proaspete, care vor primi un gust deosebit. Poti frige sparanghel stropit cu usturoi pisat sau poti intinde o folie pe care sa asezi rosii, ceapa, ciuperci sau orice alte legume preferi tu. La gratarele in aer liber, mananca doar proteine, legume si salate fara sosuri. In cazul in care nu ti-ai propus sa te "tratezi regeste", fa tot posibilul sa te tii departe de chips-uri, lichior, prajituri si salata de cartofi.