Vanata - Sfaturi utile
Cateva tips-uri pentru prepararea vinetelor:
- Atunci cand tai vanata foloseste un cutit inoxidabil pentru a evita innegrirea acesteia. Mai intai trebuie sa o speli si apoi sa ii tai extremitatile;
- De obicei, vinetele pot fi consumate si cu coaja; daca totusi aceasta este prea tare poti decoji vanata inainte de a o taia sau poti indeparta coaja dupa ce o coci;
- Pentru a o fragezi si a-i reduce din gustul amar, pune-i putina sare. Dupa ce o tai la marimea pe care o doresti, da-i cu putina sare si las-o asa timp de 30 de minute. Acest procedeu face vanata mai putin permeabila si va absoarbe mai putin ulei cand va fi gatita.
- Vanata se poate frige, coace la cuptor sau se poate gati la abur. Daca o fierbi, strapunge vanata de cateva ori cu o furculita pentru a-i face mai multe gauri prin care sa iasa aburul. o poti coace la 177 grade Celsius timp de 15 - 25 de minute, in functie de marime. Pentru a-ti da seama daca este gata, o poti incerca cu un cutit sau o furculita.
- Pentru un Baba - Ganoush (Salata de Vinete cu Tahina) facut in casa, ai nevoie de vinete coapte, usturoi, tahini, suc de lamaie si ulei de masline;
- Amesteca vinete coapte cu piper, linte, ceapa, usturoi si cu balsamic vinaigrette.
- Umple vinete mici japoneze cu un amestec de branza feta si pine nuts (pignoli - seminte de pin).