Usturoi toxic: cum deosebești usturoiul bun de cel toxic
Cum știi dacă mănânci usturoi toxic: semnele la care trebuie să fii atentă și ce se întâmplă dacă mănânci prea mult usturoi.
Usturoiul este un element de baza in bucataria romaneasca si are numeroase beneficii, fiind considerat de multi drept un antibiotic natural. Nu multa lume stie insa ca usturoiul poate fi toxic, fie din cauza felului in care este cultivat, fie din cauza consumului in cantitati mari.Iata cum sa iti dai seama daca usturoiul este toxic si ce se intampla atunci cand mananci mult usturoi.
Este stiut deja ca usturoiul provenit din China este toxic din cauza felului in care este cultivat. Pentru a-i accelera cresterea cultivatorii chinezi folosesc o multime de chimicale, dintre care cele mai periculoase sunt parathionul si phoratul. Acestea au efecte devastatoare asupra corpului uman.
In plus, s-a descoperit ca usturoiul chinezesc este albit cu clor, pentru a arata mai bine si a pacali ochii clientilor. Nu in ultimul rand, pentru a-l face sa reziste o perioada mai indelungata, cultivatorii chinezi trateaza usturoiul cu diverse substante precum hormoni sau inhibatori de crestere. Din pacate, peste 80% din usturoiul de pe piata romaneasca provine din China.
Putina lume stie ca usturoiul devine toxic si in momentul in care este prajit prea mult. Atunci cand este folosit la gatit usturoiul trebuie cel mult calit, pana in momentul in care capata o culoare usor aurie.
Usturoiul devine toxic si in momentul in care este consumat crud in cantitati mari. Usturoiul este puternic si poate arde mucoasa stomacului, ducand la arsuri si probleme serioase de digestie. In cazuri extreme se poate ajunge si la greata, diaree si voma.
Consumul mare de usturoi poate duce si la aparitia unui miros corporal neplacut si a unei respiratii neplacute, care persista pe termen lung din cauza compusilor sulfurici.
Usturoi toxic: cum deosebesti usturoiul bun de cel toxic
Exista o serie de trucuri prin care iti poti da seama daca usturoiul pe care urmeaza sa il cumperi este adus din China sau nu. Fii in primul rand atent la greutatea si la forma usturoiului: daca o capatana ti se pare mult prea usoara pentru cat de mare e, sau daca forma cateilor este usor bombata, inseamna ca usturoiul este adus din China.