Tocăniță de cartofi cu afumătură. O rețetă cu miros de copilărie
Dietă & Fitness · Nutritie / 27.11.2018

Atunci când îți este dor de gusturile din copilărie, poți încerca această rețetă de tocăniță de cartofi cu afumătură.

Este ușor de preparat, poți face o cantitate mai mare, care să ajungă pentru mai multe zile și, cel mai probabil, va fi îndrăgită de întreaga familie sau de prietenii tăi dacă vrei să îi inviți la masă. Vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești cu ușurință și de aproximativ o oră din timpul tău. Iată cum poți face și tu această tocăniță de cartofi cu afumătură pentru toate gusturile!

Ingrediente


2 kilograme de cartofi
2 ardei grași roșii
4 ardei grași verzi
2 morcovi
2 cepe
1 kilogram de scăricică de porc afumată
100 mililitri de ulei
6 linguri de pastă de tomate
pătrunjel verde
sare 
piper negru proaspăt măcinat
2 foi de dafin
rozmarin

Mod de preparare

Dificultate: redusă

Timp preparare: 1 oră

Se curăță toate legumele și se clătesc bine. Cartofii se taie cubulețe, la fel și ardeii, iar cepele și morcovii julienne. Se taie și scăricica de porc și se spală sub un jet de apă rece. 

Într-o oală, se adaugă uleiul, se lasă puțin să se încingă, după care se adaugă ceapa. Se lasă la călit, până când devine translucidă, după care se adaugă și morcovii și se lasă să se înmoaie puțin, la foc mic spre moderat. Se adaugă condimentele, cartofii, sosul de tomate și carnea. Se completează cu apă, cât să acopere toate ingredientele și se lasă la foc mediu, până când sunt gătite toate ingredientele. Se acoperă cu un capac oala cât stă pe foc. 

Acest preparat poate fi servit alături de murături.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro