Cum poţi să te fereşti de boală?


Potrivit specialistului, surplusul de calorii, consumul de alimente care nu aduc niciun aport nutritiv, sau a celor care nu oferă un echilibru nutrițional specific vârstei, greutății și activității fizice, sunt cele mai mari greșeli pe care le fac românii la ora actuală.

“O alimentație bazată pe fructe și legume proaspete, pește, cereale integrale cu indice glicemic scăzut, mișcarea și efortul fizic moderat, nu doar că previn apariția problemelor de greutate și a bolilor asociate acestora, dar pot ține și sub control astfel de boli cronice, iar prin intermediul unei educații bine sedimentate acest stil de viață poate fi privit ca o normalitate și nu ca o constrângere”, a mai adăugat Iuliana Corhan, Președintele Asociației Copiilor Bolnavi de Diabet Sf. Iustin.

Asociația Copiilor Bolnavi de Diabet Sf. Iustin avertizează cu privire la apariția diabetului zaharat încă de la vârste fragede


Tot mai multe cercetări scot la iveală o asociere a consumului de lapte de vacă la sugari cu o predispoziţie pentru diabet autoimun de tip 1, susţin specialiştii.

“Cauzele apariției diabetului sunt multiple și elucidate doar parțial. Astfel, în timp ce apariția ambelor tipuri de diabet (de tip 1 și 2) este legată într-o oarecare măsură de factorii genetici și implicit ereditari, factorii de mediu, factori psihologici însoțiți de tulburări precum depresia, atacurile de panică, fobia, anxietatea și tulburările de comportament alimentar (anorexia nervoasă, bulimia) se regăsesc printre principalele cauze ale apariței diabetului în România. În plus, ultimele studii pe această temă asociază din ce în ce mai des consumul de lapte de vacă și de produse lactate la sugari cu predispoziția pentru diabet autoimun de tip 1”, a declarat Iuliana Corhan, Președintele Asociației Copiilor Bolnavi de Diabet Sf. Iustin.



Una dintre cele mai mari pericole cu privire la apariția diabetului este asimptomatia, sau simptomele atipice, nespecifice, precum sunt oboseala, astenia, stările de nervozitate, sau senzația gurii uscate. Astfel, diabetul poate fi prezent chiar cu 5-10 ani înainte de a fi descoperit, nedepistarea la timp a bolii putând duce la complicații mai grave precum problemele cardiovasculare, renale, oftalmologice, complicațiile cronice micro și macrovasculare, complicații acute hipoglicemiile si hiperglicemiile, sau chiar la deces, în cazul dezechilibrelor metabolice severe.


“Atenția sporită la semnalele organismului și la simptomatologia tipică (senzație de sete exagerată, întârzieri în vindecarea rănilor, tulburări de vedere, înțepături sau furnicături la nivelul membrelor etc.), controalele medicale periodice și măsurarea constantă a nivelului glicemiei din sânge sunt esențiale pentru depistarea precoce a acestei boli și oferă celor afectați posibilitatea de a avea un control mai mare asupra ei”, a subliniat Președintele Asociației Copiilor Bolnavi de Diabet Sf. Iustin.
  • VacaCuCabina, sâmbătă, 16.01.2016 19:52
    Lenuta cu anuntul spam

    Lenuto, asa disperata esti sa gasesti alti prosti, asa cum alti prosti te-au prostit pe tine sa intri in jocul asta piramidal, din care nu castigi nimic decat pierdere de timp?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro