Reţete de terci de ovăz şi alte cereale integrale
Terci de ovăz - reţetă Jamie Oliver
Pentru patru porţii de terci de ovăz ai nevoie de:
1 cană cu fulgi de ovăz 3 căni cu apă puţină sare de mare.
Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând constant.
Se ia de pe foc şi se adaugă puţin lapte şi miere de albine.
Se poate orna cu banane, unt de arahide, zahăr brut, fructe proaspete, scorţişoară, nuci/seminţe crude sau cacao.
Terci de ovăz cu banane, unt de arahide şi lapte
3 linguri cu fulgi de ovăz apă 1 banană 1 linguriţă cu unt de arahide 1/4 cană cu lapte puţină sare.
Peste fulgii de ovăz se pune o cantitate de apă, astfel încât să fie de două degete deasupra lor, adăugându-se şi puţină sare. Se lasă la fiert 3-4 minute până când se îngroaşă terciul. După ce ai stins focul se adaugă laptele şi se amestecă bine pentru a obţine o consistenţă mai lichidă, deoarece fulgii absorb mult lichid.
Se adaugă banana pasată cu furculiţa şi untul de arahide, amestecând bine terciul.
Terci de ovăz cu nuci, miere şi fructe de pădure
2 linguri cu fulgi de ovăz 1 lingură cu fulgi de cocos puţină sare apă câţiva sâmburi de nucă 1 lingură cu miere de albine fructe de pădure proaspete sau congelate puţină scorţişoară lapte vegetal la final (opţional).
Peste fulgii de ovăz şi cei de cocos se pune o cantitate de apă, astfel încât să fie de două degete deasupra lor, adăugându-se şi puţină sare. Se lasă la fiert 3-4 minute până când se îngroaşă terciul. După ce ai stins focul se adaugă laptele şi scorţişoara şi se amestecă bine pentru a obţine o consistenţă mai lichidă, deoarece fulgii absorb mult lichid.
Se ornează cu nuci, miere şi fructe de pădure.