Foarte multe persoane spun că somnul de dimineață este mai important decât micul dejun
De asemenea, 12% dintre britanici spun că pur şi simplu uită să mănânce micul dejun, şi tot 12% spun că sunt prea ocupaţi cu alte activităţi gospodăreşti.
Studiul citat de Mediafax a evidenţiat, totodată, felul în care micul dejun influenţează alegerile culinare pentru restul zilei.
Cei care sar peste prima masă a zilei sunt mai dispuşi să opteze pentru un baton de ciocolată (27%) şi o cutie de băutură carbogazoasă (10%) în timpul prânzului, în comparaţie cu persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi (13% respectiv 4%).
Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determină o scădere a glicemiei, încurajând acele persoane să opteze pentru alimente considerate nesănătoase, care oferă o "satisfacere" imediată a nevoii de glucide.
Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii în fiecare zi - 91.980 de calorii în fiecare an.
Dacă acestea nu sunt arse prin exerciţii fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate riscă să se îngraşe cu 13 kilograme într-un singur an.
Breakfast Week, o campanie non-profit organizată de Consiliul pentru dezvoltarea agriculturii şi horticulturii, se desfăşoară în această săptămână în Marea Britanie până duminică. Evenimentul se află la cea de-a 16-a ediţie anuală.
Foto: Hepta
De asemenea, 12% dintre britanici spun că pur şi simplu uită să mănânce micul dejun, şi tot 12% spun că sunt prea ocupaţi cu alte activităţi gospodăreşti.
Studiul citat de Mediafax a evidenţiat, totodată, felul în care micul dejun influenţează alegerile culinare pentru restul zilei.
Cei care sar peste prima masă a zilei sunt mai dispuşi să opteze pentru un baton de ciocolată (27%) şi o cutie de băutură carbogazoasă (10%) în timpul prânzului, în comparaţie cu persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi (13% respectiv 4%).
Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determină o scădere a glicemiei, încurajând acele persoane să opteze pentru alimente considerate nesănătoase, care oferă o "satisfacere" imediată a nevoii de glucide.
Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii în fiecare zi - 91.980 de calorii în fiecare an.
Dacă acestea nu sunt arse prin exerciţii fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate riscă să se îngraşe cu 13 kilograme într-un singur an.
Breakfast Week, o campanie non-profit organizată de Consiliul pentru dezvoltarea agriculturii şi horticulturii, se desfăşoară în această săptămână în Marea Britanie până duminică. Evenimentul se află la cea de-a 16-a ediţie anuală.
Foto: Hepta