2. Alimentele de bază
Alimente pe care să le incluzi neapărat în dietă:
CiupercileLeguminoasele: lintea, fasolea boabe, mazărea, năutulCereale integrale: amarant, quinoa, mei, hrişcă, orez brun, ovăzNuci şi seminţe crude: nuci româneşti, migdale, fistic, caju, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de cânepăPâine şi paste care sunt făcute din făină integralăLegume şi fructe proaspete de sezonMăsline.
3. Nu uita nici de verdeţuri
Asigură necesarul zilnic de vitamine şi minerale cu cel puţin o masă de verdeţuri. Poţi mânca frunze de la orice legumă, însă urizicile şi spanacul au conţinutul nutritiv cel mai ridicat. Nu este necesar să fierbi îndelung spanacul, poţi adăuga frunze proaspete şi în salate, alături de alte legume de sezon, pătrunjel şi salata creaţă roşie.