Postul Crăciunului: Ce să mănânci la micul dejun ca să eviţi lactatele

Nutritie / 04.12.2014

Hummus-ul sau pasta de năut are un conţinut ridicat de proteine şi calciu, înlocuind produsele de origine animală. Descoperă şi alte reţete săţioase!

Untul, laptele de vacă, iaurtul şi brânza se regăsesc pe aproape orice masă la micul dejun. Însă ce te faci şi cu ce le înlocuieşti dacă vrei să ţii post? Există atât de multe alternative pentru un mic dejun de post încât nici nu o să-ţi vină să crezi! Eva.ro îţi propune câteva reţete de post care merg de minune la micul dejun, astfel încât nu vei mai duce dorul lactatelor:

1. Hummus


Ingrediente
1 conservă cu boabe de năut1 căţel de usturoi2 linguri cu zeamă de lămâie2 linguri cu ulei de măsline1 lingură cu pastă de susan (tahina)sarepiper.

Ai nevoie de o conservă cu boabe de năut fierte, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, pastă de susan, sare şi piper pe care să le mixezi în robotul de bucătărie. În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Poţi să consumi acest pateu vegetal pe pâine prăjită sau cu beţe de legume proaspete (morcovi, ţelina, sfeclă, ardei, castraveţi).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro